Емил Караиванов: Да опазим най-голямото национално завоевание – независимостта на България

Кметът община Асеновград Емил Караиванов отправи приветствие към всички по повод Деня на Независимостта. Ето какво се казва в него:

"Скъпи съграждани и гости на Асеновград и общината ни,

На 22-ри септември преди 109 години освободена и обединена България прокламира своята Независимост. С този смел държавнически акт нашите предшественици реализират вековната мечта на поколения българи страната ни да си възвърне свободата, независимостта и достойнството.

Затова на тази дата си припомняме тези съдбовни исторически събития и се прекланяме пред всички, които защитиха интересите на страната ни, нейната независимост и право на всички да живеем в по-справедливо общество.

Празничният ден ни изпълва с увереност и гордост и едновременно с това е повод да си дадем сметка, че пред всички нас стои задачата да съхраним наследеното, да доразвием постигнатото, да опазим най-голямото национално завоевание – независимостта на България. И отговорно и далновидно да я развиваме като модерна държава – пълноправен член на Европейския съюз.

Уважаеми съграждани,

За мен е чест да ви честитя празника по случай обявяването на Независимостта на България! Желая ви здраве, повече оптимизъм, отговорност и вяра, че с всички сили и възможности можем да успеем!

Честит празник!"

В Асеновград празникът ще бъде отбелязат с празничен концерт на ФА „Капитан Петко войвода“, който ще започне в 11: 30 ч. на площад „Акад. Николай Хайтов“

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини