Областният на Хасково на гости в Турция за Деня на европейското сътрудничество

Областният управител на Хасково участва в честването на Деня на европейското сътрудничество 2017 г. в турския град Балкая, провинция Къркларели. Мотото на празника е „Трансгранично пътешествие към дивата природа“. В събитието участваха представители на Министерството по въпросите на ЕС в Турция, на МРРБ, посланикът на България в Турция Надежда Нейнски, валията на Къркларели, представители на централната и местната власт от двете страни на държавната граница, дипломати от консулството в Одрин.

„Фактът, че отбелязваме Деня на европейското сътрудничество заедно, означава, че партньорството между нас е продуктивно и устойчиво. Стотици са съвместните проекти, осъществени по трансграничната програма ИНТЕРРЕГ България – Турция, които обединяват хората от двете страни. Много са и идеите, които предстои да бъдат осъществени по тази програма с цел опазване на околната среда и развитие на туризма“, заяви в приветствието си към домакините областният управител на Хасково Станислав Дечев. Той сподели, че е впечатлен от красивата природа на провинция Къркларели, от пясъчните плажове край морето, от горите и от реките. „Затова смятам, че мястото на нашата среща е много подходящо за темата на Деня на европейското сътрудничество, а именно „Трансгранично пътешествие към дивата природа“, допълни държавникът.

Денят на европейското сътрудничество продължи с пътешествия с еко транспорт до природните, културни и исторически забележителности на селището Къйъкьой, някогашна Мидия.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    За
    за какво?
    11 -5
    18:18, 21 сеп 2017
    Пътешествия, празни приказки и хвърлени на вятъра пари
  • 2
    То
    том сойер
    9 -3
    19:14, 21 сеп 2017
    Ами ей така някои си прекарват целия живот Тая Ниински бивша Михаййлова от 1989 г сериозна работа не е подхванала винаги е по ТЪЧА Имения по чужбина министър депутат посланик вила по морето а беше до 1989 гола като ПУШКА учителка по руски нямаше хляб да яде Но се наяде като щитоносна въшка
  • 3
    Ст
    Стоянов
    12 -6
    19:17, 21 сеп 2017
    Нашия изглежда , а и гледа като мишок . По друго време ще ще д а е овчар на село.
    • Ст
      Стоянова
      5 -12
      20:14, 21 сеп 2017
      Стоянов ти що не си пасеш козите на село на теб се... Виж коментара
  • 4
    Би
    Биляна Гаргова Мерт-Лечева
    6 0
    22:50, 21 сеп 2017
    А през тва време бай Добри отмени конкурсите. Само хасково нет не разбраха :)))
  • 5
    Ко
    корсар
    4 -1
    11:34, 22 сеп 2017
    Намазал се е с вазелинче и отишъл да зложи чалмата!

Още новини

Последни новини