„Борислав“ обърна „Миньор“

Изображение 1 от 2

    Отборът на „Борислав“ победи като домакин с 2: 1 тима на „Миньор“ (Раднево) в грозен мач от 8-ия кръг на първенството в Югоизточната Трета лига. Двубоят ще бъде запомнен с куп неприятни сцени, симулации и провокации от страна на гостуващия тим, които изнервиха до краен предел спокойната иначе първомайска публика. След мача зрителите коментираха, че от години не са виждали толкова неприятен за гледане гостуващ отбор.

    Футболистите на „Миньор“ започнаха мача със самочувствие и преса по целия терен. Те владееха продължително топката и не даваха възможност на бориславци да наложат своя стил. В 16-ата минута напорист радневски нападател се разходи пред наказателното поле, озова се фронтално срещу вратата и с плътен шут от границата на пеналтерията опъна мрежата – 0: 1.

    Първомайци реагираха като ужилени и минута по-късно Шаби Османов подаде чудесно към Динко Митрев, който напредна отдясно, влезе в наказателното поле, но изстрелът му бе разочароващо неточен.

    Малко по-късно отново Османов метна прехвърлящо подаване пак към Митрев. Той се втурна към вратата, но миг преди да стреля, топката бе избита самоотвержено от защитник, който се сблъска с вратаря си и бе изнесен на носилка, а главата му бе бинтована.

    Домакините натиснаха за изравняване, а радневци започнаха да падат като простреляни при всяко единоборство, при което се налагаше да влиза лекарят на мача. По този начин до края на първата част бяха загубени повече от 10 минути игрово време, а симулациите изнервиха и футболистите на „Борислав“, и публиката по трибуните.

    В 30-ата минута Андрей Атанасов нахлу отдясно в наказателното поле на противника и центрира остро, но топката бе избита от защитник на метър пред вратата.

    Девет минути по-късно Динко Митрев се вряза в пеналтерията пак отдясно и бе подкосен по противников защитник, но реферът Иван Петров остана безмълвен.

    Логичното се случи във втората минута на продължението на първата част. Длед изпълнение на ъглов удар в наказателното поле на „Миньор“ се разрази невероятно меле, където най-съобразителен се оказа защитникът Николай Ангелов, който успя да ритне топката в мрежата през купчината тела – 1: 1.

    Изнервен от изравняването, футболист на гостите нападна резервната скамейка на „Борислав“ и едва бе отърван.

    През втората част първомайци продължиха да нападат и в 55-ата минута след изпълнение на корнер отново Николай Ангелов посрещна отбитата топка и с плътен удар ниско по тревата прати топката в мрежата за втори път – 2: 1.

    Обратът изнерви гостите и те заиграха грубо. Мачът стана особено неприятен за гледане, а треньорът на радневци Живко Иробалиев бе изгонен от скамейката. Реферът Иван Петров едва удържаше положението на терена.

    Двайсетина минути преди края на мача обаче играчите на „Миньор“ се отказаха от провокативната и груба игра и показаха футболните си достойнства. Тимът на „Борислав“ се прибра в своята половина, а радневци показаха отлична физическа подготовка и създадоха няколко опасности пред първомайската врата. Домакините разчитаха на контраатаки, но не успяха да достигнат до трето попадение. В 90-ата минута трима първомайски нападатели останаха срещу един защитник, но Георги Какалов не успя да подаде точно на свой съотборник.

    След края на мача зрителите бяха категорични, че „Миньор“ е добър отбор, но футболистите му развалиха мача с поведението си и сами се лишиха от възможността да спечелят точка в Първомай.

    22 септември 2017 г. , Първомай, Градски стадион Борислав – Миньор (Раднево) 2: 1 Голмайстори: 0: 1 (16), 2: 1 (45+2, 55) Николай Ангелов. Борислав: Дамян Кадиев, Джунейт Узунов, Георги Неделчев, Радослав Влашев, Тенчо Тенев (46 – Илия Янков), Апостол Павлов, Николай Ангелов, Динко Митрев, Андрей Атанасов, Шабан Османов (71 – Димитър Димитров), Георги Какалов (90+1), Христо Иванов.

    К. Момчилов

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      За
      запалянко
      6 -1
      15:05, 23 сеп 2017
      "Борислав" играе всеки мач с десет играчи,заради един ,който няма качества за селски отбор,но е с голямо самочуствие!
    • 2
      За
      запалянковци
      4 0
      12:16, 25 сеп 2017
      Предполагам, че имаш предвид Динко Митрев...
    Последни новини