ЖП линията Свиленград-Капъкуле ще се минава с нов открит лист

Правителството утвърди нов образец на служебен открит лист за преминаването на граничен железопътен преход на ГКПП Свиленград-Капъкуле. Той се издава от МВР със срок на валидност и с възможност за продължаване, съгласно международните договори.

Промяната се налага заради промяна в структурата на вътрешното министерство на Турция. Дейността на Генерална дирекция „Сигурност“ е преминала към Генерална дирекция „Управление на миграцията“ в съседната държава, уточняват от правителствената пресслужба на България. На база на тази промяна, издадените от българското МВР, служебни открити листове за преминаването на границата са върнати без заверка от турска страна, тъй като са считани за невалидни.

Спогодбата между правителството на България и на Турция за работа на железопътния граничен преход Свиленград – Капъкуле и обслужването на граничната гара Капъкуле е подписана на 17 януари 2006 г. В нея е заложено, че персоналът на българските железопътни предприятия може да използва граничен пропуск, издаден от МВР на България в железопътния граничен преход на територията на другата страна.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини