Започват Общия устройствен план на Хасково, искат се пари от държавата

Заданието за изработване на Общ устройствен план на Хасково е изготвено и одобрено от Експертния съвет по устройство на територията към общината. Заданието съдържа изисквания за териториалния му обхват, срокове и етапи на изработване. Съгласувано е с министерството на културатата и с РИОСВ Хасково.

Това пише в докладна записка до Общинския съвет кметът Добри Беливанов, с която иска съветниците да одобрят заданието. Освен това ОбС трябва да приеме решение за изработване на Общ устройствен план, включващ и изготвяне на екологична оценка. ОбС трябва да възложи на градоначалника да подготви процедурата за избор на изпълнител и да иска финансиране от държавата, защото по закон правителството подпомага изработването на такива планове.

Докладната ще се обсъжда и гласува на сесията на ОбС на 29 септември.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ха
    ха дано ама надали
    21 -3
    16:50, 21 сеп 2017
    Ще ще ще... Бъдещо неопределено време и празни приказки, омръзна ни вече
  • 2
    За
    запознат
    11 -4
    18:41, 21 сеп 2017
    изготвянето и приемането но ОУП, не решава нито един от проблемите на града, прави се защото трябва да го има, ако някой не вярва в думите ми да намери в нета ОУП на която и да е община, да го разгледа и да прецени сам, от личен опит ви казвам че няма никакво реално приложение-с една дума имаме куха новина-радвайте се!
  • 3
    За
    запознат
    14 -4
    18:45, 21 сеп 2017
    цитат : "Общият устройствен план, съгласно Закон за устройство на територията не е план за пряко приложение. Неговите предвиждания определят стратегическите насоки за социално - икономическо и пространствено развитие на града в следващите 20 години." - ала бала портокала-хахахахахаха
  • 4
    Бо
    Боляровец
    5 -6
    19:19, 21 сеп 2017
    Направиха канализацията в Болярово, която обещаха и сега се захваща града. БРАВО, БРАВО
    • Бо
      Боляровец
      5 -4
      21:42, 21 сеп 2017
      Герберски трол слагащ минуси, напиши си името и кажи кое не ти хареса в коментарите или не е вярно според теб. Кажи защо си цъкнал минус защитавайки Дъртия лъжец дедо Добри и другите млади Герберастки лъжци, Д. Добрев, С. Дечев и т. н.
  • 5
    Ха
    хасковлия
    10 -2
    19:49, 21 сеп 2017
    сега като асфалтирате улиците после пак ги разкопайте.
Последни новини