Над 76 двойки-танцьори на „Гранд Купа Хасково 2017“ с открит жребий

    Над 76 двойки-танцьори от 20 клуба в страната подадоха заявка за участие в Открит национален турнир по спортни „Гранд Купа Хасково 2017“ в събота. Това съобщиха на пресконференция в община Хасково треньорите на клуба-организатор „Гранд“ Павлина Вълчева и Николай Манолов. Те уточниха, че може в последствие да се запишат още състезатели. Най-активни са от големите спортни клубове на Бургас и София, като от столицата ще има представители на 6 школи. За първа година ще има участници от Варна, Несебър и Смолян. Заявки са подали още от Пловдив, Стара Загора, Асеновград, Пазарджик, Велинград и други.

    Съдийската комисия ще се състои от най-добрите специалисти, които журират предимно на международни състезания и е рядкост да се появят на национални. В състава ще са Андрей Тодоров и Сами Биджерано. В деня на състезанието на 23 септември ще се проведе открит жребий за разпределение на съдиите, което се прави за първи път в България. Целта е да отпаднат опасенията за безпристрастност и обективност, казаха Павлина и Николай.

    На сцената в събота в зала „Дружба“ ще излязат и дългогодишните състезатели на „Гранд“ Любослав Стоев и Мирослава Дойчева след едногодишно отсъствие от подиума. Те не се състезаваха заради контузия на Мира. В спортната зала ще се появят и другата двойка от клуба – Марин Мартинов и Диляна Димитрова, както и други представители от „Гранд“ и другия клуб по спортни танци „Хасково“. „За нас щеше да е удоволствие да участваме и ние в състезанието, обаче няма група за професионалисти“, казаха Павлина и Николай.

    Състезанието ще се проведе с подкрепата на община Хасково под патронажа на кмета Добри Беливанов. Амбицията на организаторите е да се възобнови традицията в Хасково да се провежда един от най-големите национални турнири по спортни танци. Обезпечението на състезанието изцяло е за сметка на кметството.

    За всички участници са предвидени купи, медали и грамоти, които ще бъдат раздадени на участниците в 26 категории. Първите изяви започват в 10 часа, а състезанието ще продължи до около 23 часа.

    Организаторите се надяват на интерес от страна на зрителите. „Надяваме се, че хасковската публика ще подкрепи двойките на сцената“, каза зам.-кметът Милена Трендафилова, която също присъства на брифинга.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини