Прокуратурата в Асеновград наблюдава бързо производство за нанесена телесна повреда на учител от ученик

Районна прокуратура – Асеновград наблюдава бързо производство за извършени на 19.09.2017 г. хулиганство и нанесена от ученик телесна повреда на учител от Професионална Селскостопанска гимназия – гр. Садово.

Към момента са повдигнати обвинения на А. Г. , на 17 г. , ученик в 12 клас в Професионална Селскостопанска гимназия – гр. Садово, за хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм, и нанасяне на лека телесна повреда на учител – престъпления по чл. 325, ал.2, вр. ал. 1 вр. чл. 63, ал. 1, т.4 от НК и чл. 131, ал.2, т.3 вр. чл. 130, ал. 1, вр. чл. 63, ал.1, т.4 от НК. В хода на разследването е установено, че именно той е извършител на посочените престъпни посегателства.

Обвиняемият А. Г. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде преценено дали ще бъде внесено искане в Районен съд – Асеновград за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Извършени са разпити на установените по делото свидетели, назначени са съдебно-медицинска експертиза на пострадалия учител и съдебно-психиатрична експертиза на обвиняемия. С протокол за доброволно предаване по делото е приобщен, като веществено доказателство, дървен кол, с който обвиняемият А. Г. е нанесъл удар на пострадалия.

Делото ще бъде приключено в законноустановения срок за провеждане на бързо производство.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини