Съдът прекрати производството срещу Иван Тотев

Пловдивският окръжен съд прекрати съдебното производство срещу кмета на Пловдив Иван Тотев, зам.-кмета Димитър Кацарски и районния кмет Димитър Колев. Делото е върнато на Софийска градска прокуратура за отстраняване на допуснати съществени процесуални нарушения.

Делото е образувано по обвинителен акт на СГП. Срещу Тотев, Кацарски и Колев са повдигнати обвинения за престъпление по служба (б. ред. при изграждането на „Зоокът“ – Пловдив ), от което са настъпили значителни вреди и случаят е особено тежък – престъпление по чл. 282, ал.3, във вр. с ал.2, пр.1 и пр.2 във вр. с ал.1, пр.1, алт.1, във вр. с чл. 20, ал.2, във вр. с ал.1 от НК – срещу Иван Тотев, по ал.4 във вр. с ал.1 от НК – за Димитър Кацарски и Димитър Колев.

Окръжният съд прие, че в хода на досъдебното производство са допуснати съществени нарушения на процесуалните правила, довели до ограничаване на правото на защита на обвиняемите и защитниците им, отстраними от органите на досъдебното производство. Констатирано е, че според обвинението тримата обвиняеми са извършили престъпление като съучастници, което им качество за всеки един от тях е описано с противоречия в обвинителния акт. Указано е, че към предявяване на материалите по делото следва да се пристъпи след извършване на всички действия по разследването. Съществените процесуални нарушения рефлектират и върху възможността на ощетеното юридическо лице – община Пловдив, да реализира правата си в съдебната фаза на процеса.

Разпореждането подлежи на протест и обжалване пред Пловдивския апелативен съд в 7-дневен срок от съобщаването му на страните.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини