Работодател увеличи със 100 лв. заплатата на служител в Харманли след кампания на КНСБ

С реални 100 лева е била повишена заплатата на служител в Харманли от неговия работодател, след изпращане на картичка от Кампанията на КНСБ „Искам 100 лева към заплатата ми“. Кампанията на синдикалната организация беше около Коледа и Нова година, разказа новият областен координатор на КНСБ за Хасково Веселин Тодоров. По предложение на бившия председател на синдикалната организация в Хасково Василка Иванова той пое ръководството на КНСБ от юли. Иванова се оттегли от лидерската позиция по свое желание и заради навършване на пенсионна възраст, но остава в редиците на синдикалистите като консултант.

Една от новите инициативи, които регионалния съвет на КНСБ в Хасково подхвана на местно ниво са изнесените приемни за гражданите по проблемите, свързани със заплащането на труда и доходите на населението. Това е и приоритет номер едно в Програмата на Конфедерацията на независимите синдикати в България.

Приемните в Тополовград, Харманли и Хасково вече минаха, на 14 септември приемната е организирана в Димитровград. Експертите от синдикатите ще консултират дошлите във времето от 10 до 16 ч. в офиса на Общинския координационен съвет на бул „Г. С Раковски“ №13, западен вход.

„Ние имаме карта на синдикалните организации в цялата страна, знаем къде има проблеми, какви са заплащанията, затова и на територията на Хасковска област бих желал да се допитаме до гражданите и да видим те какво мислят за трудовите си възнаграждения.“, обясни Веселин Тодоров. Той посочи, че през последните дни от споделеното в приемните в региона става ясно, че недоволството в Хасково е основно заради изключително ниския ръст на трудовите възнаграждения, които в частния сектор са един от най-ниските в страната.

Какво сподели още като впечатления Веселин Тодоров, четете в интервю с него на 14 септември.

Красимира Славова


5 Коментара

Хороскоп за 19.06.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини