Проверяват спазва ли се хуманното отношение към животните на пазарите

Започват проверки на регламентираните и нерегламентираните пазари за животни на територията на всички общини в Хасковска област, информират от Областната администрация. Целта е да се проследи дали се спазват изикванията за хуманно отношение към животните на тържищата, съгласно действащото национално и европейско законодателство.

Това стана ясно по вревме на свикано от Областният управител Станислав Дечев заседание Областната епизоотична комисия заради заповед на Изпълнителния директор на БАБХ. Поводът е доклад за сериозни проблеми във връзка с хуманното отношение към животните на пазарите за животни в България по наблюдения извършени от Анималс Енджълс.

Областната епизоотична комисия, с председател д-р Стефка Здравкова, заместник областен управител на Хасково, реши да се свикат заседания на Общинските епизоотични комисии, на които да се  набележат конкретни мерки за извършване на проверки. Инспекциите да бъдат съвместни между представите  Общината, ОДБХ- Хасково, ОД на МВР-Хасково. До 20 септември кметовете на общини  трябва да уведомят писмено Областния управител за изпълнение на набелязаните мерки.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини