Зачимяват стадион „Хасково“, ремонтът приключва до дни

    Ремонтът на стадион „Хасково“ беше подновен след прекъсване на дейностите заради високите температури. Днес работници от подизпълнителната фирма зачимяваха терена. След заравняването се полагаха рулата с нова трева. Работата на терена беше спряна временно, тъй като заравняващата машина с лазер отказвала да работи при температура над 32 градуса, обясни техническият ръководител на обекта Васил Шопов. Освен това тревата се повреждала при транспортиране в горещините. Запарва се от топлото и изсъхва, заяви още Шопов, показвайки жълтите участъци по нея. Това налага частично да бъдат изрязвани парчета и заменяни с нови. След поставянето на новата настилка на площ от 9400 кв. м., за да се захване, тревата трябва да се полива, валира и тори.

    Освен полагането на нова настилка, трябва да се довърши и лекоатлетическата писта. До момента е положен само първият слой. След което трябва да се положи още един и да се разчертае на коридори. Всички дейности по ремонта на терена трябва да приключат до 10-тина дни, каза още Васил Шопов.

    Изпълнител на ремонта е варненската фирма „Одесос строй“. Тя спечели обществена поръчка за ремонт на терена на стойност 532 988 лева. „Първоначално срокът за изпълнение беше 60 дни, но заради високите температури и спиране на работата той е удължен с анекс“, обясни пресаташето на община Хасково Диана Иванова. Тя поясни, че в случая няма нарушения на процедурата.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      Вс
      Всевишния Кенанец
      11 -5
      16:01, 13 сеп 2017
      сега остава дебелите дечица да стръскат сланинки и да започнат да спортуват на открито
    • 2
      Ка
      какъв е смисъла
      4 -15
      16:42, 13 сеп 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ah
        aha
        14 -1
        16:52, 13 сеп 2017
        Викаш защо се прави,други викат нищо не се прави,май няма угодия.
    • 3
      Па
      паяк
      3 -13
      18:59, 13 сеп 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 4
      По
      ПОСПАЛАНКО
      5 -1
      19:15, 13 сеп 2017
      В петдесетте години н града имаше три отбора този на ДНА СПАРТАК и СЕПТЕМВРИ и при около 45 или 50 000 жители играеше се на днешншя МЛАДОСТ с настилка от сгурия След това излъчихме отбор в А група КАНЕВ който играеше на сегашния стадион за сега няма да коментирам понеже всичко е ЯСНО
    • 5
      Ан
      Ането
      0 -2
      11:33, 14 сеп 2017
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 6
      Ли
      лиско
      3 0
      13:48, 14 сеп 2017
      Това, че в Хасково не се случват много неща не е виновно управлението на общината, а многото чугунени глави които все не са доволни и все протестират! Хасково трябва да има стадион! Трябва да се обнови и стадион "Младост". В Хасково има множество школи и няма нужда да сме село!
      • Чо
        Чобанина
        1 0
        14:17, 14 сеп 2017
        Разбира се, че не трябва да сме село, да се ремонтират стадионите, да се правят спортни площадки, общината да инвестира и в закрит плувен басейн. Как може в София всяко училище да има такъв , а цял град ХАсково да няма, да се учат децата да плуват и да спортуват !
    • 7
      Чо
      Чобанина
      1 0
      14:13, 14 сеп 2017
      Реновирането на стадиона е хубаво нещо - бравос за инициативата. Половин милион общинска пара дано се е похарчила за добро. А сега похарчете и още малко за да сложите осветление по асфалтовата алея около стадиона и да си приберете бездомните песове, та да е хаира пълен !
    • 8
      Сп
      Спорт
      2 0
      14:42, 14 сеп 2017
      Новия терен и писта са постижение за което НЕ са дадени общински пари.Но Община Хасково трябва да задели средства за помощни/тренировъчни терени с нормални размери за трите футболни клуба и няколкото детски такива Новата лекоатлетическа писта трябва да бъде достъпна за гражданите Както и да се инвестира в ст.Младост-видя се ,че като има желание и грижи се възстанови изоставения с години футболен терен там,но пистата и трибуните стоят занемарени.
    Последни новини