Протестите на полицаите продължават

Полицейски синдикати и МВР спориха за размера на заплатите във ведомството. Отново не беше постигнато разбирателство и протестите продължават. След срещата зам.-министър Стефан Балабанов каза, че е съгласен с исканията на синдикатите за заплати, но всичко е въпрос на бюджет.

Синдикатите предлагат минималната заплата в МВР да бъде обвързана с минималната или средната за страната. Вътрешното министерство не намира финасова и законова възможност това да стане.

Протестите на полицаите в страната продължават, каза Валентин Попов - председател на СФСМВР. Следващият ще е в четвъртък, когато е празникът на пожарникарите.

Протестът ще се проведе в 12.30 часа в София и във Варна.

"Считаме, че протестът е ефективно средство за постигане на исканията, когато няма диалог, така че всички, които мислят, че си струва да се борят за правата си, да живеят при по-добри условия, при по достойно заплащане на труда, смятаме, че ще ни подкрепят", заяви Галентин Грозев от синдикален алианс "Сигурност", цитиран от БНР. 

Част от синдикатите искат увеличение на заплатите със задна дата - от 1 февруари. 

Синдикатът на пожарникарите иска нов Закон за МВР и изцяло нов закон за пожарната

Исканията на Националния синдикат на гражданската администрация в МВР:

- промяна на начина, по който се изчислява работното им време

- допълнителни пари за работа с класифицирана информация

- на работещите държавни служители при извънредност да се плаща пълната изработена сума


 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ми
    Мина
    0 -1
    18:31, 12 сеп 2017
    Аз очаквах да поискат нов закон за МВР , който да им гарантира повече защита,за да могат да си вършат добре работата , а те пак само пари искат. И после се чудят защо ги бият.....
Последни новини