Футболен празник в Кърджали,академия „Арда 1924“откри спортната учебна година

    С голям футболен празник академия „Арда 1924“ откри спортната учебна година.Над двеста деца от набор 2011 до юноши старша възраст се построиха на терена на стадион „Горубсо“ за да поздравят своите треньори и родители.Заедно с тях бяха ветераните на академията,както и тимът ,играещ на малки вратички.

    Президентът на академията Альоша Синабов връчи на младите надежди грамоти.Той осигури за всеки раница с обяд-сандвичи, кроасани и минерална вода за предстоящото футболно шоу.То започна с паралелни срещи на най-малките и завърши с двубои на юношите младша и старша възраст и ветераните.

    Всички бяха единодушни,че има един човек,без който всичко това нямаше да се случи.Този човек- президентът Альоша Синабов бе лаконичен: Не ние сме важни,а младите таланти.Те са на Кърджали.Ние сме едно голямо семейство и искаме да живеем в добро общество.Затова децата трябва да са преди всичко добри личности,добри граждани и тогава добри футболисти.

    Треньорът Васко Визев поздрави всички отзовали се на спортния празник.Той посочи,че събраните деца са красива палитра от таланти,бъдещето на футболен Кърджали.Припомни как набор 2006 под ръководството на треньора Петър Бумбаров е разплакал цял Пловдив,като е отстранил „Ботев“Пловдив от финалите на републиканския шампионат и е заел призовото шесто място.

    Стотици почетоха с едноминутно мълчание паметта на големите приятели на футболната академия :треньорът Михаил Минков и спортният деятел Краси Стоянов.

    Съпругата на Стоянов,Ани Стоянова бе лаконична:Желая много успехи на малките футболисти в спорта и в училище,а треньорите да получат признателност от обществото.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини