„Шандор Петьофи“ отваря врати с нова паралелка по програмиране

    360 деца ще пристъпят на 15-ти септември тази година прага на Основно училище „Шандор Петьофи“ в Хасково. Изцяло обновеното школо ще посрещне за първи път в класните стаи и 70 първокласници. Училището ще отвори врати и за децата, които искат да учат програмиране от четвърти клас, като паралелката е уникална до момента за града. Много сме мотивирани с колегите, ще покажем, че и в едно основно училище могат да подготвя специалисти на определено ниво, затова в новата сграда с прекрасните условия, които имаме, от първия учебен ден още се захващаме за работа“, обяви новият директор на школото софтуерния специалист Антоанета Петрова.

    На днешният празничен ден на Хасково тя беше и символичен домакин на много гости, които дойдоха да поздравят и пожелаят успехи на децата и педагозите от училището. Сред тях бяха и двамата депутати Делян Добрев и Евгения Ангелова, областният управител Станислав Дечев, заместничката му д-р Стефка Здравкова,председателят на ОбС Таня Захариева, кмета на Хасково Добри Беливанов заместник-кметовете Милена Тренадфлова и Евгени Консулов,  и директорът на Регионалното управление на образованието Красимира Джисова.

    „ Пред нас е резултатът на упорит месеци наред труд на строителите. В момента това училище е сред най-красивите в региона. Радвам с, че децата, които ще влизат в класните стаи, ще учат при толкова добри условия и им пожелавам да постигат добри резултати“,обърна се след тържественото освещаван на обновената сграда и двор на училището, градоначалникът. „Преди две години един от най-сериозните проблеми в Хасково беше, че образователната инфраструктура беше в отчайващо състояние. Малко по малко решаваме този проблем. Има много работа още да се свърши и аз съм убеден, че общи усилия ще успеем да се справим“, каза депутатът от Хасково Делян Добрев.

    „Шандор Петьофи“ е първото от двете изцяло реновирани училища по Програма “Региони в растеж“, по която се обновяват и четири детски градини. Проектите навсякъде трябва да приключат до 2019 година. Финансирането за целия проект е от около 20 млн.лева.

    Заместник-кметът Евгени Консулов, който е и ръководител на проекта увери, че на 15-ти септември ще се върнат в клас в своето училище, но вече преобразено по европейските стандарти и децата от другото ремонтирано училище „Св. Иван Рилски“.

    И докато официалната церемония по откриването на "Шандор Петьофи" вървеше в двора на училището, най-нетърпеливите ученици побързаха да разгледат цветните си стаи. Децата се радваха от сърце, че ще имат на разположение и интерактивни дъски. „Толкова е хубаво тук, че чак съжалявам, че вече не съм в това училище“, с одобрения кимаше от стая в стая 16-годишната Габриела Стефанова, която е бивша възпитаничка на училището, а от две години вече учи в Математическата гимназия в Хасково.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (14)

    • 1
      Us
      US
      27 -21
      15:38, 8 сеп 2017
      ако има начин и изобщо да не учат мамините дечица ГЕРБАДЖИЙЧЕТА,ДА СИ ОСТАНАТ САМО СЪС СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ ,даже и основно и после ще ни управляват олигофрени'Бедна ви е фантазията колко умни и образовани деца има ,които ви се надсмиват над постотията ,че си въобразявате небивалици с болната си елитна фантазия .
      • Ab
        ABC
        20 -14
        16:48, 8 сеп 2017
        "които ви се надсмиват над пOстотията"

        Колега, не знам какво точно искаше да кажеш, и какво лошо намираш в тази статия за образованието, но поне да се беше опитал да го напишеш без грешки....
      • То
        Тони
        8 -7
        09:38, 9 сеп 2017
        Не знам за тяхната простотия, но Вашата лъха от всякъде....
        Ви е уважителна форма и се пише с главна буква, интервал /шпация/ се слага СЛЕД запетаята, а не преди нея, няма точки, мисълта е толкова объркана, че не може да се проследи изобщо....
        Ама важно е да плюем другите, а не да гледаме в нашата паничка - Вашето образование е пълна нула.
    • 2
      Фу
      фукня
      39 -28
      16:41, 8 сеп 2017
      Лесно е да се фукаш с нещо, за което парите осигури Георги Иванов. Тия олигофрени и на малкия му пръст не могат да се закачат. Питам за 2 години какви пари ТЕ докараха в града? Питам тоя заспал кмет новия какво направи за тоя град?
    • 3
      Де
      Дерибей
      9 -9
      17:42, 8 сеп 2017
      Еха на двора на 15 Септември какъв бой с цветя ставаше.
    • 4
      Пр
      Предприемач
      27 -12
      20:16, 8 сеп 2017
      Вижте колко са смешни тези охлюви това е гьонсуратлък да се хвалиш с работата която не си свършил дори олигофренията на екипа на обвиняемия за милиони депутат Делян Добрев не успяха да преработят и направят цялостни ремонтите на обектите ,,,/Училища и детски градини/по ОП " Региони в растеж" Но затова се иска екпертиза и опит което на роднините на Делян Добрев липсва. За две години никакви проекти дори нямат и проектна готовност.Хвалят се още с най голямата кражба на парите на данъкоплатеца а това е Гербаджийската програма за саниране опаковане на сгради с изтекъл живот.Но това е ГЕРБ "Грабим Ежедневно,Рушим България"
    • 5
      Ди
      Дидка
      15 -3
      23:20, 8 сеп 2017
      Е на такава сграда би прилягало децата да имат униформа!
    • 6
      22
      221584
      16 -18
      04:01, 9 сеп 2017
      Мутрите на Георги Иванов не спират да оплюват всичко, което се случва в града ни. Не могат вече да крадат и да използуват привилегиите, дадени им от бившия кмет - феодал. Много са ентусиазирани в злословенето, но и това ще мине. На хората им писна от празни приказки, затова празнодумците си пишат и сами си се четат. Дали се вярват, че някой ги взема на сериозно..
    • 7
      Ко
      Коко
      13 -23
      10:16, 9 сеп 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 8
      12
      123
      12 -1
      13:09, 9 сеп 2017
      Oправете нещата с водата в гр. Хасково. Скоро няма да има деца за училище от такова нехайство!
    • 9
      Ке
      Кенанска Веспремова
      17 -2
      14:26, 9 сеп 2017

      ОУ "Шандор Петьофи" не е иновативно училище и не може да има паралелка с програмиране. Къде е главният виновник и изпълнител Госпожа Нанкова. Защо не е сред поканените? Или вече новият тиранозавър рекс се е самозабравил.......................................................................
    • 10
      Мн
      много точно
      7 -4
      11:53, 11 сеп 2017
      Господа управници , ако и в Рилски смятате да режете нечистите си лентички , да сричате празни думи и да се тупате в немощните си гърди - забравете!
      Ще ви освиркаме !
      Оставете празника на децата и учителите им - тяхно право е да учат и преподават в нормални условия , а не ваша заслуга , че заставате зад лустросани ремонти ......които тепърва ще става ясно колко качествено са изпълнени , де....
    • 11
      78
      7878788888..............
      2 0
      21:38, 11 сеп 2017
      На откриването е цялата ГЕРБ група на Хасково - да не наближават скоро избори и да са започнали пак с баданарката да обещават и да мажат.
    • 12
      Ха
      Хасковлия
      1 0
      10:46, 12 сеп 2017
      Призовавам хасково.нет да направи снимки на ремонтираното училище Иван Рилски. Сградата на стола вече е цяллата в тъмни петна (мухъл?!?); боклуците пред стола все още си стоят, а строителните работи приключиха преди доста време; маркировката на волейболното/баскетболното игрище е крива. Незнам за полооението вътре в сградата. Това е безобразие! Възмутен съм!
    Последни новини