Цветан Василев: Борисов и Пеевски бяха решили, че "Дунaрит" и КТБ им се полагат (видео)

Банкерът и мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев заяви, че "Дунарит" винаги е бил цел на тандема Борисов-Пеевски.

На 6-и септември телевизия BiT излъчи последната част от интервюто с банкера и съпругата му Антоанета Василева.

След твърденията на Василев, че откакто е в Белград е бил рекетиран от българската прокуратура за 15 млн. евро, БЗНС, чиито лидер е бившият военен министър Николай Ненчев, поиска отстраняването на главния прокурор Сотир Цацаров.

"Двамата (Борисов и Пеевски, бел. ред.) бяха решили, че "Дунарит" им се полага. Той винаги е бил една от хапките. Бяха решили и, че им се полагат всички активи на КТБ", посочи Василев в последната част от интервюто. Той е категоричен, че срещу "Дунарит" е използван целия арсенал на държавата – данъчни, Комисия за запор на незаконно придобито имущество и прокуратурата.

„В дружеството има над 65 млн. лв кеш, запазени само за изплащане на задълженията на „Дунарит“ към момента, когато банката затваря“, обясни Цветан Василев.

Съпругата му Антоанета допълни, че премиерът Борисов и министърът на икономиката Караниколов са планирали да се явят като спасители на завода.

„В края на 2016 г фирмата JWI ни потърси чрез наш общ познат. Тази фирма е международен консултант в областта на бизнеса и политиката и се занимава с финансово разузнаване, държавна сигурност, антитероризъм и други дейности, така че дълго време е следила развитието на нашия казус“, обясни Антоанета Василева. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини