Григор Димитров: Родният град и семейството ми дават сила и перспектива за бъдещето

- Приключи US Open, успя ли да си починеш вече от мачовете и как се готвиш за следващото си състезание?

- Почивам си в момента, прибрах се само за малко, за да видя в Хасково майка си и баща си, да видя Клуба отново /б.а.ТК „Хасково 2015“/. Като гледам всичко тук на кортовете се развива много добре. Искам да бъда част от този Клуб и с каквото мога да помагам. За съжаление обаче не разполагам с толкова време, колкото ми се иска.

А иначе US Open приключи малко по-рано за мен. Но като цяло имах добри 7-8 седмици в Щатите и сега започвам да се подготвям за Азия. Смятам, че на Мастърса в Шанхай, който предстои, имам добри шансове. До края на година имам 5-6 турнира. Целите ми си остават същите. И след това започвам отново. Трябваше ми обаче наистина малко почивка.

-Каква е емоцията в момента, когато си до най-близките си хора в родния град, все пак рядко се прибираш в Хасково?

-Много е важно това за мен. Важно е да стоя близко до корените си, да съм колкото се може по-често близко до семейството си. Моят живот е толкова бърз-всяка една седмица съм на различно място и затова е много хубаво, когато се прибера в къщи, хубаво е да се срещнеш с роднините си, да си там, откъдето си тръгнал. Това ми дава голяма сила и перспектива за бъдещето. Винаги след това се чувствам доста по отпочинал, защото знам, че трябва да започна отново с тренировките после, с фитнеса и въртележката започва отново да се върти. Затова дните, като сега, в които съм свободен, ги използвам максимално да правя това, което ми се иска.

-В момента се и провежда турнир на кортове „ Юнак“, доста твои фенове те видяха от близко, успя ли да им дадеш съвети?

-Съвети! Няма смисъл от съвети, всичко е прекрасно на корта тук, особено когато виждам толкова много деца, на които им е не само интересно да играят тенис, но искат и да започнат да се състезават. Спомням си аз когато бях малък и започнах да се състезавам, тези спомени  са едни от най-важните ми. Впечатлен съм от кортовете и искам повече деца да идват тук.

-Твоята поява тук е достатъчно зареждаща за децата, но винаги с трепет те очаква в Хасково майка ти Мария, която, знаем те е водила край кортовете още в детската количка. Тя сега е с теб.

-Да, много сме си близки.

Мария Димитрова:  И моята емоция е винаги голяма. Винаги чувството е особено и приятно, когато Григор е тук. Радвам се, че не се е променил от малко момче, когато сега е мъж-остава си чудесен, радвам се за него, невероятен е!

Използвани са и въпроси на Младен Желязков от еTV

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ма
    мама
    92 -2
    12:41, 5 сеп 2017
    Колко мило колко сладко е при мама и при татко.Мило момче макар и за малко да си в родната стряха това ти дава сила и любов която не се измерва с нищо .Бъди жив ,здрав и винаги щастлив!
  • 2
    Ми
    Михайлова
    49 -2
    14:45, 5 сеп 2017
    Да е жив и здрав !!! Много успехи!!!
  • 3
    Чо
    Чобанина
    47 -3
    15:04, 5 сеп 2017
    Само напред Гриша, да си здрав и много бъдещи успехи !!!
  • 4
    Фе
    ФЕН
    45 -4
    15:58, 5 сеп 2017
    Единствената гордост за нашия град! Успехи и занапред!
  • 5
    Ди
    ДИМЧО
    3 0
    13:32, 7 сеп 2017
    Браво Гришо ,пътят към върха е неравен но ти си боец и ще успееш ,само нагоре към върха -УСПЕХ
Последни новини