Пламен Стайков и Давидоне печелят рали Сливен

Пламен Стайков и Давид Кварацкхелия с Мицубиши Лансер Ево 9 спечелиха 37-ото рали „Сливен“ – кръг от националния шампионат и от европейския рали трофей. Това е втора поредна победа за нашия пилот, който тази година кара с грузински лиценз. Пламен финишира на 37,3 сек. пред турския екипаж Орхан Авджиолу – Берчан Кокмаз с Форд Фиеста R5. Трети стана пред румънския екипаж Дан Гиртофан – Тудор Марца с Шкода Фабия R5 на 52,4 сек.

Пламен натрупа преднина в първия ден и въпреки непосилната задача да се бори със своето Пицубиши Лансер Ево 9 с R5 колите на турчина и румънеца, Пламен се справи блестящо. Той спечели втория етап за деня и 11-ия за ралито – Чуката 1. Гиртофан взе две отсечки 10-а и 13-а, като се бореше да отмъкне второто място на Анджиоглу. Не се получи. Турският пилот мзе 12-ата отсечка и преднината му беше доста голяма, за да може Гиртофан да я стопи. Плмен Стайков обаче каза още вчера, че ако не кара догодина с кола R5, ще се оттегли от състезателна дейност. Просто вече му е трудно да си бори с далеч по-съвременните състезателни автомобили.

Четвърти и най-добре от българските екипажи се класира тандемът Григор Григоров и Даниел Миленков с Пежо 208 R2.

Той им равно време с Мартин Коев и Димо Бозуков с Мицубиши Лансер Ево 9 – по 1.46,35,9. Но тъй като Гришата е по-бърз от Мартин във втория етап, той заема 4-отно място. Гришата и Даниел наистина направиха перфектно каране и спечелиха първото място в клас RC4.

Едва вчера успяха да намерят правилните настройки на своето Пежо и след това бяха неудържими. После Григор с гордост каза: „Имам най-добрият навигатор. Даниел просто е перфектен!“ Изключително каране в края на вчерашния и особено в днешния ден направи и Мартин Коев. Мартин първо трябваше да свиква с тази кола, но когато влезе в ритъм, успя да се придвижи напред. На шесто място и първи в клас R3 станаха Антон Титов и Динко Гeоргиев със Ситроен DS3 R3 Max.

В групата на Пежата най-добре се движеха Мирослав Ангелов и Еди Сивов. Това бе до днес, когато на 11-ия етап колата скъса ремък, моторът прегря и се счупи. Така Миро ще остане с неприятния с спомен в това рали, което можеше да бъде на топ позиция от българските екипажи.

Григор, както споменахме, беше най-бърз, а той успя да спечели битката с Тихомир Стратиев и Добрин Борисов, които станаха със своето Пежо 208 R5. Тихомир запазва лидерството си във временното класиране, след като във вчерашния ден имаше страхотни проблеми. На 8-о място се класираха Даниел и Дилян Попови – племенник и чичо. За първи път Дани завършва състезание през този сезон. Тача че всичко около шампионските титли ще се решава на последното рали – Стари столици в Шумен.

В клас R5 първите три места бяха окупирани от екипажите на Hyundai Racing Trophy. Първи станаха Симеон Симеонов и Йордан Йорданов следвани от Денис Станчовски – Младен Карчев и турския екипаж Ерен Буркай и Бора Арабачи. 

http://clubs1.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини