Мащабното руско военно изложение "Армия-2017" (видео)

"Армия 2017" в Подмосковието е била посетена от делегации на 28 държави. Осем от тях са били водени от министри на отбраната - Буркина-Фасо, Гана, Гвинея, Ливан, Мали, Нигер, Узбекистан и Чад. 

Началниците на генералните щабове на Абхазия и Алжир са били начело на делегациите от старните си. Шест делегации са били водени от зам.- министри на отбраната - Боливия, Египет, Сърбия, Таджикистан, Узбекистан и Филипините.

Двустранни срещи за военно-техническо сътрудничество са проведени с руски патрньори от Казахстан, Филипините, Танзания, Венецуела, Алжир, и с военните министерства Гърция и Алжир. 

Русия си обновява военния комплекс

В рамките на  Международния военно-технически форум руското министерство на отбраната е подписало 23 държавни договори на сума над 170 млрд рубли, включително за 100 от най-новите танкове "Армат" - до 2020 год. 

Руското Министврество на отбраната купува  два бригадни комплекта оперативно-тактически ракетни комплекси "Искандер-М". Серийните изтребители Су-57 с двигатели от първи етап ще постъпят на въоръжение в РФ през 2018–2019 гг., стана ясно още в хода на "Армия-2017".

Екпозицията с най-новите разработки и технологии в сферата на отбраната и сигурността включва над 18,5 хиляди експонати.

Към 24 август, за три дни работа посетителите на "Армия-2017" са надхвърлили 175 хил. души.

Представена бе многоцелевата машина за управление и свръзка "Тигр-УС",  концепцията за нова зенитна ракетна система (ЗРС) със среден и малък обхват "Ермак"; 

Роботи - за правене на проходи в противопехотни и противотанкови минни полета, а също и за цялостно изчистване на местността от взривоопасни предмети; проект за роботохирургичен комплекс, който акумулира данните от компютерна томография, магнитно-резонансна томография, позитронно-емиссионня томографии и трансректално ултразвуково изследвания.

На форума бе анонсирана разработката на противогаз от ново поколение за военните сили на ВС РФ. Бяха представени безпилотници, управляеми чрез шлем за виртуална реалност.. Състоя се шампионат по дрон-биетлон, и многочасови демонстрации на полигоните на последните руски оръжия. Във видеото - една от предаваните директно демонстрации.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини