Безкрайно спускане към безкрайния град (видео)

Краят на този град не се вижда, а колкото повече се снишавате, толкова повече подробности ви се разкриват, но никога не достигате до тях, защото това е град в града.. в града...

Артистът по визуални ефекти Юлиус Хорстхуис създава видеото Recurrence с фракталния град чрез няколко програми и спътникови снимки на истински градове.

Фракталът е създаден с Mandelbulb3D. След това невронната мрежа на базата на системата за дълбоко машинно обучение TensorFlow насложила на фрактала спътниковите снимки. Така бил получен тримерен модел на град, сградите в който при приближаване се оказват съставени от сгради и улици.

Спускате се все по-близо до града и се опитвате да разгледате детайлите, които очаквате - сгради, улици, небостъргачи. Тогава започвате да разбирате, че вместо това виждате само още от същото и вашето спускане никога няма да свърши.

Това, което виждате е компютърна анимация, получена от сложни математически фрактални модели и сателитни изображения на реални градове. Резултатът е невероятна илюзия, напълно фалшива и объркващо реалистична.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини