Хаос, сблъсъци и сълзотворен газ срещу протестиращи на митинг на Тръмп във Финикс (видео)

Полицията е използвала сълзотворен газ срещу протестиращи срещу Доналд Тръмп в град Финикс, Аризона.

Американският президент бе в Аризона за митинг, който медиите нарекоха подобен на предизборна кампания. Речта обаче бе предшествана от протест, а след нея се стигна до сблъсъци.

Доналд Тръмп използва митинга във Феникс, за да обвини "фалшивите медии", които представили неверно думите му относно насилието в Шарлотсвил. При това той нарече журналистите "наистина нечестни хора", които "не харесват нашата страна".

Пред поддръжниците си Тръмп заявява, че отговорът му срещу протестите в Вирджиния и контра-протестите е "перфектен". След това той повтаря част от различните си изявления относно Шарлотсвил от миналата седмица, в които осъжда белите екстремисти, но пропусна най-спорните моменти, в които каза, че виновни за насилието са всички страни.

В речта си Тръмп засегна също проблемите със Северна Корея, Нафта и граничната стена с Мексико. Той обвинини журналистите, че изкривяват изявленията му за Шарлотсвил и отправи призив за единство за "осъждане на бандитите, извършили омраза и насилие".  Тръмп отново повдигна темата за демократите, които "възпрепятстват" републиканското законодателство в областта на здравеопазването и други закони, като призова хората да "говорят със своя сенатор".

Насилието  започнало, когато от тълпата били хвърляни камъни и бутилки, по данни на местната полиция - срещу униформените. След това бил използван сълзотворен газ. Полицията не дава данни за броя на протестиращите. Според местни медии е имало няколко хиляди души.

Видео на ABC Arizоna, излъчвано на живо допреди няколко часа показва полицейски отряди и протестиращи след речта, дълго след като президентът се прибрал в хотела.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини