"Лидл" България изтегля от пазара опасни закопчалки за биберони

В Комисията за защита на потребителите постъпи информация от "Лидл" България за преустановяване продажбата и изтегляне от търговската мрежа на закопчалки за биберони с марка „Lupilu”, артикулен номер: 281251, производител: "Roman Habermann Bijoux-Modische Accessoires", информираха от КЗП. Акцията по изтегляне на продукта от пазара е превантивна мярка на производителя и търговската верига.

При неблагоприятни обстоятелства от закопчалките за биберони е възможно да се отделят малки части. Поглъщането им от бебета или малки деца съществува риск от задушаване. Също така, поради дължината на закопчалките, не може да бъде изключен и риск от удушаване.

Производителят призовава спешно всички клиенти да вземат под внимание акцията за връщане на продукта и да преустановят по-нататъшната употреба на продукта.

Всеки, който е закупил горепосочения продукт, може да го върне в магазините на "Лидл" у нас в периода от 18 август - 18 септември 2017 г. Продажната цена от 9,99 лева ще бъде възстановена без да е необходимо представяне на касова бележка.

Повече информация – на безплатния клиентски телефон 0800 14141.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини