БСП: Борбата с корупцията да бъде извън ДАНС

Президентът да определи директора на нова организация за борба с корупцията, предложи лидерът на БСП Корнелия Нинова на традиционния събор на връх Бузлуджа.

Ще има пари за пенсии, искаме преизчисляване на пенсиите. Ще има пари за образование, искаме парите да са в държавните и общинските училища. Ще има пари за здравеопазване и то за държавните и общински болници. Ще има пари и за читалища и култура, за земеделци и малък и среден бизнес, ако направим едно – ако унищожим политико-икономическата мафия, която ограбва народа, която нарекохме паралелна държава и която краде 10 млрд. лв. годишно от вас. Някои му казват съдебна реформа. Много години, много политици имитираха тази съдебна реформа. Ние някак си стояхме отстрани на този процес. Днес пред цялата партия ви предлагам да поемем инициативата и моля да отворим дискусията, тук сте цялата партия. Кое ще ни помогне да спасим държавата си от тази мафия – закони, хора и възмездие за онези, които са престъпили законите, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Говори се за единен орган за борба с корупцията по високите етажи на властта. ГЕРБ ни предлагат имитация отново, за да замажат очите на хората и да няма резултат.

Ето защо отварям днес дискусията за единен орган за борба с корупцията по високите етажи на властта и той да е дирекцията на ДАНС, която е за специално разследване на корупцията по високите етажи на властта. Една и единствена дирекция, изведена от там и направена като независим орган. Кой да я управлява и кой да ги назначава? Те предлагат Бойко Борисов, аз ви предлагам друго - има един човек, който е избран пряко от народа с над 2 млн. гласове, който не е част от това статукво, който доказа, че е почтен и достоен българин. Нека президентът Радев да отредели директора на това звено за борба с корупцията и нека неговите членове и колективен орган да избере парламентът с две-трети квалифицирано мнозинство, за да се знае, че има парламентарна република и споделена отговорност от институциите, каза още Нинова.

Започнете дискусията в основни партийни организации, в клубове и с професионалисти, и септември поемаме инициативата и правим онази истинска съдебна реформа, която ще спаси България от мафията и ще направи възможно да имате пенсии, децата ви да  живеят спокойно, да ходите на лекар, да можете да работите във фирмите си, да си получавате заплатите и работодателите да не ви наричат търтеи, заяви лидерът на БСП.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ко
    кошка
    1 0
    09:48, 30 юли 2017
    Някой вече напипва октопода!!
Последни новини