Хакери гепиха нови серии на "Игра на тронове"

Американският кабелен канал HBO заяви в понеделник, че хакери са откраднали предстояща програма, а Entertainment Weekly съобщи, че кражбата включва сценарий за неизлъчени епизоди от хитовия фантастичен сериал "Игра на тронове" ("Game of Thrones"), предава Investor.bg, позовавайки се на Ройтерс.

НBO, подразделение на Time-Warner Inc, отказа да уточни коя програма е била открадната по време на атаката.

"Както повечето от вас вероятно са чули, имаше кибер инцидент, насочен към компанията, който доведе до кражба на патентована информация, включително някои от нашите програми", пише председателят на HBO Ричард Плеплер в съобщение до служителите, което компания сподели и с репортери.

"Незабавно започнахме разследване и си сътрудничим с правоохранителните органи, както и с фирми за компютърна сигурност", се казва в съобщението на HBO.

Компанията отказа да коментира съобщенията, че неизлъчени епизоди и сценарии са сред откраднатата собственост, позовавайки се на "текущо разследване" от неопределени служители на правоохранителните органи.
Entertainment Weekly съобщи, че хакерите са откраднали 1,5 терабайта данни и вече са публикували онлайн епизоди на сериала "Играчи" и "Стая 104", както и сценарии или кадри от следващи епизоди на "Игра на тронове".

Ройтерс също е получила имейл в неделя от лице, което твърди, че е откраднало данни от HBO, включително епизоди от "Игра на тронове". Сериалът в момента е в седмия си сезон.

"Игра на тронове" е създаден по мотиви от цикъла романи "Песен за огън и лед" на американския писател Джордж Мартин. Премиерата на първия сезон беше на 17 април 2011 г. Сериалът е един от най-скъпоструващите в историята на американската телевизия.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини