Призоваха областния за контрол над каруците, искат допълнително полиция

Областният управител на Хасково Станислав Дечев стартира от днес изнесените си приемни по общините в региона. Първите срещи бяха в Димитровград и Симеоновград.

В Симеоновград хората поискаха от губернатора да съдейства за по-сериозно присъствие на държавата по места. Местните граждани настояха за допълнителни полицейски патрули, особено в ромските махали, за адекватна работа на институциите, задължителна обратна връзка с гражданите, за прилагане на мерките за възпитание и образование на подрастващите. В отговор на това Станислав Дечев припомни, че вече са в сила измененията в законодателството, според които, от есента всяко дете ще бъде в клас. „Всички държавни институции ще работят в синхрон за прилагане на тази мярка и ще бъдат безкомпромисни спрямо родителите, които не изпращат децата си на училище. За семействата, чиито деца не ходят на училище, ще се спират всички социални помощи, не само детските“, обясни Станислав Дечев.

Освен това хората от Симеоновград настояха за контрол над каруците, които се движат в града и по селата. Най-често те са без номера, а конете не са чипирани.

Утре приемните продължават със срещи с хората от Маджарово и Ивайловград.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    41
    412861
    6 -3
    11:11, 27 юли 2017
    Контролът за каруците, а и не само за тях, е задължение на полицията, ама те нали пушат протестно, както са им наредили началниците, нямат интерес да вършат задълженията си. В момента правят рекет на правителството, под ръководството на синдикалния си лидер /пенсиониран висшист/, защото искат увеличение на заплатите си. Ясно е за обществото, че многото пари отиват при чантаджиите в МВР, а те искат да продължава да е така. Не позволяват да се направи реформа. Искат само пари, както в здравеопазването, а нищо добро не може да се случи без истинска реформа.
  • 2
    Ре
    Републиканец
    7 -1
    12:45, 27 юли 2017
    А ромските сватби в кв.Република кой ще контролира.Полицаите не могат, защото общината издава разрешителни.Както е тръгнало очаквам следващия ром, който хвана да краде в двора ми, да ми покаже разрешително от общината.
Последни новини