Д-р Дариткова, ГЕРБ: Правителството подкрепя финансово 7 общини от Смолянска област

За пореден път правителството подкрепя финансово общини от Смолянска област. С постановление на Министерския съвет от днес се отпускат допълнителни разходи на обща стойност почти 5 млн. лв. по бюджетите на 7 общини - Девин, Баните, Златоград, Борино, Мадан, Неделино и Рудозем, съобщи народният представител от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

С днешното решение на Министерския съвет община Мадан получава допълнително в годишния си бюджет 1 000 000 лева за рехабилитация на градския площад.

690 000 лева е сумата, определена за облагородяване на централния градски площад в Рудозем.

На Борино правителството отпуска 450 000 лева за ремонт и рехабилитация на уличната мрежа.

450 000 лв. е сумата, предназначена и за Неделино, отново за улици и пътища в общината.

Финансова подкрепа е осигурена за площада на Баните в размер на 500 000 лева.

Златоград получава 374 076 лв. за изграждане на многофункционална спортна площадка в село Старцево.

Сумата за община Девин е най-голяма - 1 450 000 лв. От тях 550 000 лв. са предвидени за ремонт и реконструкция на улици в село Осиково, а останалите 900 000 лв. са за улици в Гьоврен.

„Осигурените средства са целеви – тоест, насочени са за конкретен обект в дадената община и предназначението им не може да бъде променяно. С днешното си решение правителството и премиерът Бойко Борисов за пореден път доказаха, че не делят общините по политическа принадлежност на кметовете им. Допълнително по бюджета си подкрепа получават общини с кметове от различни политически формации“, коментира д-р Дариткова.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини