Подземен паркинг и ремонт на зеленчуковия пазар планира Общината

Процедура за изготвяне на технически инвестиционен проект и строително-монтажни работи на зеленчуковия пазар, обяви Община Димитровград. Планираните разходи за реконструкцията са до 1 800 000 лева с ДДС, градска управа уточняват, че финансиране за строително-ремонтните дейности все още не е осигурено.

На този етап чрез обявената обществена поръчка предстои изготвяне на технически инвестиционен проект за тържището, което се простира на обща площ от 4 436 кв.м.

Ремонта ще включва:

- Да се изградят около 90бр. щандове за продажба на различни видове стоки с размери 1м/2м,

- Приблизително 15бр. отделни павилиони със собствен санитарен възел и с възможност за монтиране на хладилни витрини, които да могат да бъдат продавани или отдавани под наем като самостоятелни обекти

- Административна сграда;

- Заведение за хранене.

Изискванията към строителя са, че пазара е разделен на три основни зони и всяка от зоните трябва да бъде обособена както следва:

Зона 1 е разположена в северната част и е предназначена за паркиране на автомобили за посетители. Следва да се запази част от носещата съществуваща конструкция и да се проектират нови слънцезащитни съоръжения тип „пергула“.

Зона 2 е разположена в южната част и в нея са обособени отделни магазини – тип „павилион“. Конструкцията на павилионите е метална, декорирана със стени от дърво, алуминиева облицовка и термопанели. Над тях е предвидено покритие от метална рамкова конструкция.

Зона 3 заема пространството над съществуващата спортна площадка. В полуподземния етаж е предвиден подземен паркинг за търговците и производителите , а също така и санитарни възли. Над кота 0.00 е предвидено затворено пространство на зеленчуковия пазар в което са разположени отделни сергии. 

Да се предвиди вентилация на пазарното пространство. Зад сергиите са проектирани складове за амбалаж и продукция. Входа на пазара ще бъде оформен с решетка тип ролетка, която ще може да се спуска в извън работно време. Довършителните работи са от мазилка и дъсчена обшивка по стените.Прозорците и витрините са да бъдат алуминиеви.

Желанието на Общината е проектирането на пазара да отнеме не повече от 40 дни, а необходимите строително-ремонтни дейности – до 200.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини