Издирват осъдения бивш банков касиер, присвоил 21 млн.

Бившият главен касиер на Алфабанк Петко Митевски, който беше осъден на 15 г. затвор за присвояване на 21 млн. лева, е обявен за общодържавно издирване на 19 юли.

Полицаи отишли да го задържат и да го отведат в ареста, но не го открили в дома му. Задържането му е постановено от Софийския апелативен съд, който променил мярката за неотклонение на Митевски от "подписка" в арест, съобщи в. "24 часа", като се позовава на информация от прокуратурата. 

Преди два месеца Митевски получи 15 г. затвор на първа инстанция, но тогава остана на свобода. Прокуратурата протестирала решението пред Апелативния съд, който преценил, че мястото на бившия касиер е в ареста. Когато полицаите отишли да го задържат обаче, от него вече нямало и следа. 

Адвокатът му Георги Варамезов заяви, че клиентът му не бил избягал. Миналия понеделник заедно с Митевски отишли да се предаде в 6-о РПУ, но там още не били получили разпореждането на съда, че трябва да бъде отведен в затвора. Адвокатът оставил телефона си на полицаите да го търсят при необходимост. 

Случаят нашумя през 2011 г. , когато стана ясно, че от главната каса на банката, от която ключ имал само Петко Митевски, се изчезнали милионите, а той беше обвинен, че на три пъти ги е изнесъл с пътни чанти. Тогава обаче, след задържането му, той беше пуснат на свобода срещу 40 000 лева. 

Престъплението беше наречено "обирът на века".

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини