Димитровградчанин оглави Районният съд в Хасково

Изображение 1 от 3

    Днес официално встъпи в длъжност димитровградчанинът Пламен Георгиев, който е новия председател на Районен съд Хасково. Той настоява за електронно правосъдие, което ще бъде един от приоритетите на 36-годишния магистрат за развитие на съда.

    В тази връзка председателят на Окръжен съд Хасково Миглена Тянкова, която също подписа акта за встъпване в длъжност, заяви, че имат готовност за електронно правосъдие. Тя припомни, че Хасковският съд първи е въвел използване на електронни услуги още през 2009 г., каквито сега има в целия район. Тянкова изрази увереност, че Георгиев ще бъде успешен ръководител, въпреки, че до този момент няма такъв опит. „Той заварва един работещ и подреден съд. Сигурна съм, че ще успее да го доразвие“, каза Тянкова.

    В Районен съд Хасково в момента работят общо 10 съдии като Георгиев заяви, че на този етап възнамерява да работи със същия колектив, включително и да запази на поста досегашният заместник съдия Даниела Николова.

    На встъпването в длъжност на новия председател Пламен Георгиев присъстваха съдии, съдии по вписванията, съдебни заседатели и други.

    Пред колегите си Пламен Георгиев изтъкна още, че един от основните му приоритети е справедливо и ефективно правораздаване. Той има идея и за разширяване квалификацията на съдиите. Според него това може да стане чрез амбициозна образователна програма за обогатяване професионалния опит на магистратите. Чрез нея те ще имат възможност да влязат в ролята и на обучаващи, за да предадат опита си. Сред целите на Георгиев е изграждане на по-добра положителна оценка за съда и дори в тази връзка вече са въведени мерки. Също така има идея и за изграждане на библиотека.

    Новият председател на съда получи поздравления от колегите си, включително и от досегашният председател Мария Ангелова.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ра
      Районен
      5 -1
      21:28, 25 юли 2017
      Районен съд е мафия. Който и да сложат е все едно. Особено нагли са така наречената димитров-градска четворка- Дечева, Серафимова, Пейчева и Йонко Георгиев. Те отдавна са свалили превръзката и слугуват на парите и интересите, без да се съобразяват с теглилката на Темида.
      • Съ
        Съби
        4 -1
        23:41, 25 юли 2017
        Тези съдии са в окръжен съд,а момчето е председател на Районен съд Хасково.Ама председателят на Окръжен съд Хасково Миглена Тянкова прилича на застаряла фолк певачка(да не кажа друго).Та ако се съди по вида й,нищо чудно да е вярно това което казваш.
    Последни новини