Показват наша и военна техника на САЩ в София

България и САЩ показват бойна техника в София в четвъртък, съобщиха от военното министерство.

Бойната техника, която е на въоръжение в армиите на двете държави, ще бъде изложена в столицата на 27 юли.

Гражданите и гостите на града ще имат възможността да разгледат американски бойни машини М 1126 "Страйкър" от състава на 2-ри Кавалерийски полк, както и бронирани бойни машини MSFV "COMANDO SELECT" от военно формирование 56 040 - Благоевград, които ще бъдат изложени от 11.00 ч. до 13.00 ч. на 27 юли в района на Военната академия "Георги С. Раковски" в София.

Желаещите да разгледат изложената техника ще бъдат допускани през парка в района на Военната академия (бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" 82). Българските и американските военнослужещи ще запознаят посетителите и със задачите, които се изпълняват с участието на представената военна техника.

По-рано същия ден представители от формированието на 2-ри Кавалерийски полк от Сухопътните войски на САЩ в Европа ще отдадат почит и поднесат венец пред Паметника на Незнайния воин в столицата.

Американските сили, в състав до 130 души личен състав и до 90 единици колесна техника, ще се придвижат през територията на България в периода 24-28 юли 2017 г. за участие в съвместно учение в Македония. За осигуряване на сигурността по време на движението те ще бъдат ескортирани от представители на Служба "Военна полиция".

Втори кавалерийски полк, известен още като "Втори драгунски полк" или "Драгуните", е действащ пехотен и кавалерийски полк на Сухопътни войски на САЩ, с основно въоръжение - бойни машини тип "Страйкър". Формированието от състава на Командването на СВ на САЩ в Европа, е дислоцирано в "Роуз Баракс", Филсек, Германия, с командир полковник Патрик Дж. Елис.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини