Работодателите: Синдикатите са вредни, българите са мързеливи

Възпитаваме търтеи, които непрекъснато искат без да дават. Това заяви председателят на Българската стопанска камара (БСК) Божидар Данев на пресконференция с председателите на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

Работодателите още веднъж обявиха, че искат отпадането на клас "прослужено време". Преди седмица работодателските организации имаха среща в Министерски съвет с вицепремиера Симеонов, който подкрепи идеята им класът за прослужено време да отпадне и да влезе в основната работна заплата.

"Ставаме все по-необразовани, все по-мързеливи, с все по-малки компетентности, които пъдят инвеститорите. Сривът на инвестициите е вследствие на липсата на квалифицирана работна ръка, умения и хора, които спазват технологичната дисциплина. Възпитаваме търтеи, които непрекъснато искат без да дават", заяви председателят на БСК, предаде БГНЕС.

От своя страна председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев направи остро изказване по адрес на синдикатите в страната. Според него в последните години България се е превърнала в синдикална република. Той е убеден, че там, където няма синдикати, предприятията работят и бизнесът върви.

"Моята лична позиция е, че синдикатите са вредни за България. Синдикатите пречат на развитието на икономиката, на развитието на държавата и пречейки на развитието на икономиката, пречат и на развитието в социалната сфера и на всички сфери на обществения живот", каза Домусчиев.

 

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    По
    Пол26
    7 -1
    15:59, 24 юли 2017
    Защо мълчи Борисов?Не бива да ни обиждат така!Кога ще направят ревизия на всички сделки на приватизацията Нали обещаваше Борисов?

  • 2
    So
    Someone
    11 0
    16:32, 24 юли 2017
    Робството - обратно в играта..
    Всеки иска с малко да направи повече, и за двете страни важи.
    Г-н Домусчиев може да вземе пример от хората, които бягат от тук за повече пари, и да си премести бизнеса в някоя по-работлива държава, ама там ще трябва да плаща ЗАПЛАТИ и да произвежда съответно по-скъпи продукти. Как ще ги конкурира тогава? Никак.
    Тук светва и голия безидеен *** на българския работодател, чиято идея за конкурентноспособност се изчерпва до перото разходи "труд".
    • Пе
      Пешо
      1 -1
      16:59, 24 юли 2017
      10/10
  • 3
    By
    bydlo
    2 0
    17:03, 24 юли 2017
    "...всяко животно неизбежно ще придобие морално чувство или съвест когато неговите интелектуални сили се развият колкото или почти колкото при човека ."

    "Произход на човека и половия отбор"
    Чарлз Дарвин

    Може би при БСК ще се получи след някой и друг милион години, нищо българската рая е търпелива.
  • 4
    Ма
    мастикаджия
    4 0
    19:33, 24 юли 2017
    И името му такова - домус !
  • 5
    Си
    Синдикат
    4 0
    19:42, 24 юли 2017
    Обидно е обобщението, обидно е и за синдикатите. Където има силни синдикати, там се спазват и правилата от работодателите. Какво ще каже господинът на онези работници и служители, на които им бавят заплатите или не ги изплащат в пълен размер. Приказки на самозабравил се човек.
    Абсолютно подкрепям пост 2!
  • 6
    06
    0673
    3 0
    19:57, 24 юли 2017
    Домуса що не се хване за палците на краката ?
Последни новини