Атанасов: Суджук-гейт отклонява вниманието от КТБ

Разследването около аферата "КТБ” не е проведено всестранно и обективно, както иска законът, а едностранно, необективно и твърде много обстоятелства липсват.

Това заяви лидерът на ДСБ и бивш шеф на Национална служба "Сигурност" Атанас Атанасов пред Нова телевизия по повод обвинителния акт срещу Цветан Василев и още 17 души за източването на банката. 

„Не може прокуратурата да разполага с цялата информация и да злоупотребява публично с нея. Вижда се, че много са работили прокурорите, но само в една посока. Ясно е, че от дълго време Борисов и Цацаров си пазят гърба”, каза още той. 

По думите му т. нар. Суджук-гейт е класическо активно мероприятие за отклоняване на общественото внимание. Скандалът с депутата от ГЕРБ Живко Мартинов избухна в петък, когато имунитетът му падна, за да бъде разследван, заради това, че рекетирал търговец за 4 тона суджук от името на премиера.

Атанасов подчерта, че Бойко Борисов веднага разпореди Мартинов и цялото областното ръководство на ГЕРБ в Добрич, където той е областен председател, да бъде отстранено.

"Това е специфичен вид пускане на кръв от собствените вени с цел хората да не им задават други въпроси. Да не се говори за КТБ, а за суджуци. Това звучи пикантно... Мислите, че той ги е взел за себе си ли? Те са за партийните мероприятия, даже излязоха снимки как си пържат такива неща... а може и да е с търговска цел, откъде да знам, но злоупотребата е на лице...И това не е само в Добрич, ГЕРБ е техните местни феодали навсякъде по този начин злоупотребяват с властта и мачкат бизнеса", каза още лидерът на ДСБ.

Той призовава бизнеса по места да не мълчи, а да излезе и да каже  кой го изнудва и по какъв начин се случва това, защото публичното говорене е най-силното оръжие.

Атанасов бе помолен да коментира и темата за забраната 77 българи да влизат в Турция, тъй като са свързани с ИДИЛ. 

„Това е поредното напомняне, че трябва политиката на българското правителство да продължи в същия дух. Да не се изправяме много. Това е политически шантаж. 
Борисов се кланя много ниско на Ердоган. Днешните управляващи има от каква компрометираща информация на турските служби да се притесняват. А именно информация за контрабанда на български стоки през турска територия”, каза още той.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ас
    Асен
    0 0
    19:03, 24 юли 2017
    То само да беше историята със суджука, а то бяха и хиляда стенограми, вместо да се насочат усилията да бъде върнат Василев в България и да отговаря за грабежа на КТБ.
  • 2
    Ми
    Мина
    0 0
    21:40, 24 юли 2017
    Атанасов е абсолютно прав. Това си е чисто активно мероприятие на адвокатите на ония мошеник Василев!
  • 3
    Па
    Парнас
    0 0
    08:50, 26 юли 2017
    Българските граждани платиха от джоба си за откраднатите пари от Цветан Василев и най-малкото което заслужават е справедлив процес, в който замесени да получат максимални наказания.
Последни новини