Гергов призна, че е действал за коалиция БСП-ГЕРБ

Георги Гергов призна, че е имал лична амбиция БСП да спечели последните парламентарни избори и след това партията да направи коалиция с ГЕРБ.

„Моята лична амбиция беше, след като имаме 2 милиона гласа за президента, да спечелим тези избори и тогава да направим коалиция с ГЕРБ и да водим държавата в правилен път”, каза бизнесменът и бивш член на ИБ на БСП по bTV.

Разговаряли сме с Бойко Борисов няколко пъти по тази тема, разкри още той.

По думите на Гергов такова управление е възможно, щом в Европа го правят. Според него при такава коалиция премиер можел да бъде „трети човек”.

„Борисов е израснал политик. Той е совалка, той е носител на мира в момента в Европа”, подчерта Гергов. 

Бизнесменът обаче отрече възможността да го видим в редиците на ГЕРБ с думите, че не е предател.

Твърденията, че се подготвя коалиция ГЕРБ-БСП са спекулация, някой иска да печели гласове, като ги разпространява, каза през февруари Владислав Горанов (ГЕРБ). Двете най-големи партии са много отдалечени една от друга, не е като в Германия. Подобна коалиция е ненужна и безполезна, коментира тогава финансовият министър в три правителства на Борисов. 

„Ние водехме 10 дни преди всички изцепки, които се случиха. Бяхме победители и в следващия момент започваме да говорим за Бузлуджа”, подчерта днес Гергов.

С последната битка загубихме войната, категоричен беше Георги Гергов.

„ЦУМ-гейт” е затворена страница за мен, подчерта още бизнесменът, заради скандала той беше изваден от ръководството на БСП.

По думите на Гергов, Корнелия Нинова е разговаряла с него, като му предложила „компенсация”. 

„Корнелия ми каза: Жоро, аз разбирам, че не си виновен, какво да направя, за да се компенсирам”, твърди Гергов. 

„Аз не искам компенсация, не искам БСП да е циркаджийска партия. Аз съм обиден от това, че така се постъпи с мен”, отбеляза той.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини