Общината спечели делото за Смокините, сградата няма да се събаря

Върховният административен съд отмени заповедта на РДНСК Бургас, с която бе обявено за нищожно разрешението за строеж на базата за персонала в почивната станция на община Хасково – Смокините. Заповедта на строителния контрол бе потвърдена от административния съд в Бургас, но върховните магистрати отменят и тяхното решение.

Изграждането на база за персонала в Смокините глътна близо 360 000 лева, собствени средства на общината. Тя е издигната на територията на почивния лагер, в горска територия, която Хасково придобива от Националното управление на горите през 2005 година с договор за замяна. През 2008-а теренът е актуван като публична общинска собственост. Разрешението за строеж, издадено от главния архитект на община Созопол, е от 2014 година. Липсвал обаче ПУП, който е задължителен. Според ВАС това нарушение обаче не води до нищожност на административния акт, а само до неговата отменяемост.

През 2016 година пък е одобрен Общият устройствен план на Созопол, като в него се вписва и хасковската база като почивна станция.

Решението на ВАС е окончателно и не подлежи на обжалване.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ха
    Хасковлия
    14 -3
    17:15, 18 юли 2017
    Не разбрах на Делян Добрев, на Беливанов или на Г. Иванов да сме благодарни за тази постройка и за лагера изобщо? Може би най - вече на Слънцето ръководещо ГЕРБ?
    • Мм
      мм
      15 0
      20:01, 18 юли 2017
      На другаря Тодор Живков. Лагера съществува още преди 80-те години на миналия век..
  • 2
    Аз
    Аз
    2 0
    07:42, 19 юли 2017
    Ама разбира се, че община Бургас започва да изпитва глад към настоящи апетитни хапки...
    Та нали започнаха и там да строят... Защо до сега никой не се заинтересова от мястото. Долна мръсна сган. Дано върховните магистрати продължават да си вършат работата, и дано някой ден не се изкушат и те...

Още новини

Случаен виц

Последни новини