Хасковско послание стана завет на Първия национален ученически събор за Левски

Посланието, което отправиха по повод 180-тата годишнина от рождението на Апостола на свободата учениците от Хасковското училище „В. Левски“ стана емблема на Първия национален ученически събор „С Левски в ума и сърцето”, който се проведе в родния му град.

Събирането на учениците от цялата страна, които учат в школа, носещи името на Левски, се проведе под организацията на Образователното министерство, Регионалното управление на образованието в Карлово и местната община.

Всяко от школата, участници в събора, е представило презентация на училището за историята, както и за съвременните нововъведения в него, завършваща с послание към следващите поколения.

Хасковското представяне под звуците на песента „Къде си, вярна ти любов народна” е направил ученикът от 10 клас на СУ „В. Левски“ Симеон Паскалев.

Всички ученици са участвали и в шествието на знамената пред паметника на Левски. Там е излъчено и общото послание от името на ученическия събор, чието съдържание е стъпило основно на текста на хасковския завет, разказаха участниците.

Като част от отбелязването на 18-ти юли, е създадена и издадена от училище „В. Левски“  и книга с послания.

Написаният от учениците от 8-ми и 10-ти клас завет в нея гласи: „Апостоле, ти си най-ярката звезда, която свети от небосклона на българската история и озарява пътя на българите през годините към мечтаната свобода.

Ние, учениците от СУ „Васил Левски”, град Хасково, призоваваме всички наши връстници и бъдещите поколения:

-да помним заветите на Левски и да следваме неговия пример;

-да обичаме и пазим родината си, за която той жертва живота си;

-да продължаваме и обогатяваме българските традиции;

-да се гордеем, че сме българи, да се гордеем със славното си минало и да се стремим към изграждане на онази България, за която Левски е мечтал.”

Посланието ще бъде разпечатано и поставено на видно място в школото, обясниха от училищното ръководство.

Haskovo.net


2 Коментара

Хороскоп за 22.06.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини