Турските гастарбайтери затапиха Капитан Андреево

Изображение 1 от 2

    По това време на годината километричните опашки при българо-турската граница са обичайна гледка. Това е така, защото е сезон, в който стотици гастарбайтери се прибират за летните си отпуски към родните места. В първия ден на новата седмица ГКПП Капитан Андреево осъмна с опашка от автомобили на изходните си трасета, която към Свиленград се извива на километри. Към 11 часа на пункта на изход от страната има изчакващи около 6 км леки и 4 км товарни автомобили, уточниха от МВР.  Граничният контрол на влизащи леки автомобили на вход се извършва на 10 трасета.

    Проблем има и с преминаването на товарните автомобили.

    Не само обаче големият наплив е причината за забавянето и нервите от чакането с часове. От МВР съобщиха за проблеми в информационната система на отсрещния пункт Капъкуле.

    Затова и от Гранична полиция препоръките са в пика на „голямото завръщане“ на турските работници от Западна Европа, като алтернативни места за преминаване в Турция да се използват другите български пунктове Лесово и Малко Търново.

    Турците обаче използват като алтернативен пункт към дома и ГKΠΠ „Kaпитaн Πeтĸo вoйвoдa”-Орменион, откъдето влизат в гръцко и след това минават в Турция през гръцко-турската граница при Кастанес-Пазаркуле. Поради тази причина натрупване има и на „Kaпитaн Πeтĸo вoйвoдa” свидетелстваха чакащи там.

    На пункта "Маказа" към Гърция също има задръствания. Читатели на Haskovo.net сигнализираха, че на излизане от България се чака минимум два часа.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини