Публиката напуска концертите на Роджър Уотърс заради критиката срещу Тръмп

Един от основателите на рок групата Pink Floyd – Роджър Уотърс умишлено включи критика към президента Доналд Тръмп в програмата на турнето си в САЩ и спокойно се отнася към факта, че именно поради това някои зрители напускат неговите концерти.

Турнето на 73-годишния музикант "Ние и те" започна на 26 май и съвпадна по време с излизането на първия му през последните 25 години солов албум. Роджър Уотърс планира да изнесе общо 54 концерта, като техният графичен дизайн включва изображения на Тръмп в образа на Хитлер и пълзящо бебе.

"Осъществяването на турнето би било много по-лесно, ако не го бях направил (критикувал президента на САЩ) и ако нямах собствено мнение", признава Роджърс пред Си Ен Ен.. След първите 20 концерта публиката, дори и в щатите, които са гласували на изборите през миналата година за републиканеца, започна да "възприема шоуто", посочва той.

"От моя гледна точка, е необходимо непременно да се направи избор между това, което смяташ за правилно и това, което ти носи пари", казва рокаджията. Според него, поради неодобрение на неговото мнение за Тръмп, всеки концерт напускат " може би десет души", но това не е голяма изненада, споделя Роджърс.

 

Източник: bgnes

Коментари в сайта

Последни новини