Вътрешният министър към Кристиян: Върни се, ти си важен

Слез долу! Върни се при родителите си, защото ти си важен! И можеш да понесеш отговорността за грешката си...

С тези думи министърът на вътрешните работи Валентин Радев се обърна от ефира на Нова телевизия към 16-годишния Кристиян Младенов, който блъсна група туристи с кола в Триград, и оттогава се укрива.

„Направи необходимото, ти си отговорно момче, всеки мъж, въпреки че си на 16. Предай се на властите, дори не на тях, но родителите си първо", призова го още той.

Той коментира, че всичко, което може да му се случи в планината е много по-тежко от  това, което, ако се върне и си понесе отговорността, подчертавайки, че все пак всички са живи след инцидента.

"Случило се е, но какво - да загубим неговия живот ли, той все пак е само на 16 години", повтори Радев.

Той каза, че ученикът ще отговаря за нанесени телесни повреди, една от които тежка, но заяви, че не трябва да го плашим с това.

Момчето изчезна веднага след инцидента и е в неизвестност вече шести ден. Полиция, горски служители и доброволци от Триград го издирват, но от него няма и следа. Вчера кметът на Триград каза, че вече са отчаяни и започват да се притесняват, че момчето може да е пострадало.

Майката на Кристиян пък коментира, че той е в шок и затова се крие.

Още вчера неговата класна и директорът на столичното училище, в което учи, заявиха, че той е много интелигентно момче с добър успех и никога не е създавало проблеми. Те изтъкнаха, че на всяко дете може да се случи да направи грешка.

По закон той може да бъде осъден на до 3 години затвор, но най-вероятно заради възрастта си и чистото си досие ще бъде осъден условно или на пробация, коментират юристи.

Източник: dir.bg

1 Коментар

Хороскоп за 21.04.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини