6 българи са в болница, а 20 в ареста преди мача на „Левски“ в Хърватия

Шестима фенове на българския футболен клуб „Левски“ са в болница, а 20 са арестувани, след като изкараха доста тежка нощ в Хърватия, където са отишли, за да подкрепят „сините“ в днешния първи мач от втория предварителен кръг на Лига Европа срещу тима на „Хайдук“ в Сплит, съобщават Дарик.
По информация на Дарик радио има проблеми с привърженици на „Левски“, които са в град Задар, на около 150 километра от Сплит. Част от феновете, членове на Националния фенклуб на привържениците, са имали сблъсъци с местни запалянковци, които са пътували до там, за да търсят конфликт.
Медията съобщава дори за запален български автомобил. Колата е на пет момчета, които са се опитали да си спасят документите от нея, но са пострадали от огъня и по-късно са били настанени в болница. Има и момче със счупена глава, което е откарано болница. Така общо шестима българи са настанени в болнично заведение. Около 20 запалянковци пък са в ареста.
„В Задар сме, за да може от тук да пътуваме и да подкрепим „Левски“ в Сплит. Полицията не успя да се справи с обстановката и на нашите момчета сигурно ще бъдат повдигнати обвинения“, споделя председателят на Националния фенклуб на „Левски“ Степан Хиндлиян.
Проблеми са имали и феновете на „сините“, които се намират в самия град Сплит, информира NOVA. Късно снощи се е стигнало до сблъсъци между привържениците на „Левски“ и „Хайдук“.
Спортният журналист Илиян Енев заяви: „Напрежението започна още вчера, когато три български групи бяха нападнати в различни части в центъра на града. Първата група беше атакувана от 30 маскирани фенове, докато са обядвали. Втората група се е разхождала. Третата група е била с кола, когато са поискали номерът им да бъде свален.
Нашата група журналисти дори бе охранявана, докато вечеряше в хотела – нещо, което ни се случва за първи път. Засилени са мерките за сигурност в Сплит”.

Източник: http://www.segabg.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини