Apple може да стане първата компания за трилион долара

Най-високо оценяваната компания в момента Apple може да стане първата в света, достигнала стойност един трилион долара в следващите 12 месеца. Това смята анализаторът Брайън Уайт от Drexel Hamilton, цитиран от Mac Rumors. 

В петък цената на акциите на Apple е била 144 долара, което е с 9% спад спрямо най-високите стойности от 156 долара, достигнати през май. Експертът е на мнение, че това всъщност е „още една възможност за купуване“ на дялове, тъй като инвеститорите са в очакване на дебюта на iPhone 8 тази година. Уайт изтъква, че тримесечните резултати на компанията от Купертино няма да са от такова значение, тъй като всички погледи са насочени към есента, когато се предполага, че ще е премиерата на устройството. 

Въпреки смайващите постижения на гиганта, Уайт смята, че  „Apple остава сред най-недооценените в света“ по отношение на стойността на акциите си. 

В момента пазарната капитализация на компанията е около 737 млрд. долара. Появата на iPhone 8 ще увеличи тази стойност до над трилион долара, смята Уйат, като допълва, че това ще повиши цената на акциите до 202 долара в следващите 12 месеца. 

Уайт не е първият, прогнозирал такъв сценарий. През май анализатори от RCB Capital също видяха в iPhone 8 шанс компанията да достигне заветната стойност от трилион долара. Други обаче са по-скептични и предвиждат възможност за поскъпване на акциите до 175 долара в рамките на две-три години. 

Източник: economic.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Я
    я
    0 -2
    18:14, 11 юли 2017
    Едит китаест с андроид върши същата работа.Балона наречен ябълка скоро ще се спука. Продават ти телефонче с някаква прехвалена операционна ситстема която на всичкото отгоре не е свободна и никой не знае какви шпионски модули има , на безбожни цени. И тъпите кравари хрупат яко. Хрупат яко и българските новобогаташи само заради едното перчене. Суета е точната дума
    • Пе
      Пешо
      1 0
      23:09, 14 юли 2017
      Много ги разбираш. Тоя "балон" се надува от 10 и повече години. През това време купища хора станаха богати, по-богати, свръх-богати. Маса хора избегнаха "тънкостите" на андроид с интуитивните телефони на Ейпъл. А ти през това време? Завист, горчивина, промита глава от блогове и разбирачи
Последни новини