Измамени туристи - почивката платена, резервация няма

Изображение 1 от 3

    Десетки хора се оказват без резервация дни преди началото на отпуските си в Гърция, макар да са платили. Туроператорът отрича вина и обещава да върне парите.

    Измамените планирали почивката си рано и я резервирали в туристическата фирма „Мадес груп” през онлайн платформата „Травел базар”, разказаха пред bTV потърпевшите. 

    Веднага след резервацията платили половината от цената, а по-късно – и останалите пари. Два дни преди началото на отпуска им обаче едно от пострадалите семейства се оказва с анулирана резервация. При обаждане в гръцкия хотел, в който са планирали да почиват, се установява, че там никога не е имало резервация на тяхно име

    Така нито успяват да заминат на почивка, нито да си върнат парите от туристическата компания. Измамените откриват още потърпевши от същата компания в социалните мрежи. Ситуацията е подобна – запазена почивка в Гърция още през май и липса на реална резервация в избрания хотел. 

    „Парите ще бъдат върнати, ако изтриете всички коментари и се ангажирате повече никога да не пишете за този случай в интернет”, бил отговорът който Сашо Райков, един от пострадалите, получил. 

    „Мадес груп” е на пазара вече 7 години. Лицензирана е в Министерството на туризма. На обявения адрес обаче репортер на телевизията не е открил никого. 

    От „Травел базар” също отказват да застанат пред камера. Обясняват, че са постъпили коректно, а до проблема с резервациите се стигнало заради натоварения летен сезон в Гърция. Уверяват, че до края на днешния ден ще възстановят парите на потърпевшите. 

    Оказва се, че още преди години фирмата „Травел базар” е предлагала туристически услуги без необходимата регистрация. Справка на Министерството на туризма показва, че задължителната застраховката „Отговорност на туроператора” на агенция „Мадес груп” е изтекла. 

    „Те имат лиценз и за мен това е достатъчно. След като е лицензирана от министерството, би трябвало тази фирма да е адекватна, но виждате колко много измамени има”, коментира Райков. 

    Потърпевшите са категорични, че ако не получат парите си, ще търсят правата си в съда.

    Източник: dir.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини