Слънчево и горещо, с температури до 38°

Днес ще е слънчево и горещо. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури между 33° и 38°, в източните райони на страната – от 25° до 31-32°, в София - около 34°, според метеорологичната прогноза на НИМХ-БАН.

Над планините също ще е слънчево. След обяд, главно над масивите в Западна България ще има временни увеличения на облачността, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 28°, на 2000 метра – около 21°.

Над Черноморието ще бъде слънчево с до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури между 25° и 28°. Температурата на морската вода е 22°-26°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Жълт код за предупреждение за потенциално опасно време заради високи температури е обявен в 18 области в Западна и Централна България.

Утре също ще е горещо, с максимална средна температура за страната 36 градуса, но от четвъртък започват гръмотевични бури и захлаждане, което ще продължи до неделя, когато максималната ще е с 10 градуса по-ниска - 26.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини