Ремонтират пътища за 78 млн лева, минават и през Хасково

109 км републикански пътища ще бъдат ремонтирани в страната, включително и в Хасково, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”. За целта е открита обществена поръчка за избор на изпълнител.

Основен ремонт ще се извърши в обще четири области - Перник, Пловдив, Стара Загора и София. Ще се ремонтират участъци от пътя София - Пловдив, София - Ботевград, Рударци - Кладница и др. Проектите ще се изпълнят със средства от бюджета на агенцията. Индикативната стойност на поръчката е близо 78 млн. лв. Обектите са в пет обособени позиции, а кандидатите могат да подават оферти си до 17.30 часа на 4 септември 2017 г.

В същото време стартира и друга обществена поръчка за избор на изпълнител на строително-монтажните работи при ремонта на над 32 км по пътя Момчилград - Крумовград – Ивайловград. Финансирането е със средства от Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България 2014-2020 г. Тя се финансира от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Приносът на ЕС е 85% от бюджета на програмата, а 15% е от държавните бюджети на Република България и Република Гърция. За тази обществена поръчка кандидатите могат да подават офертите си до 17.30 часа на 21 август т. г. Срокът за изпълнение на строително-монтажните дейности в първия участък е 8 месеца, а във втория – 14 месеца.

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира обществена поръчка за избор на изпълнители за рехабилитацията на още 87,2 км третокласни пътища в Южна България. Проектите ще се финансират по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Ще бъдат основно ремонтирани близо 51 км от пътя Чирпан – Симеоновград и над 36 км от пътя Михалково - Кричим.

Пътят Чирпан - Симеоновград е алтернативен маршрут на АМ „Марица“ и на път I-8 Поповица – Хасково. Общата прогнозна стойност на обществената поръчка е над 75 млн. лв. без ДДС. Тя е в 5 обособени позиции. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 15 месеца. Кандидатите могат да подават офертите си до 17.30 часа на 28 август 2017 г.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ма
    мастикаджия
    10 -3
    11:02, 8 юли 2017
    Ай сега поръчка!Направо да си ги дадат на "ТРЕЙС" и на "Агромах".
    Кво ще си играйме на конкурси !
Последни новини