Най-мощният "Ягуар" разчита на 600 конски сили

Изображение 1 от 4

    Звеното за фабричен тунинг на "Ягуар Ленд Роувър" представи най-мощния, пъргав и екстремен несъстезателен автомобил "Ягуар" досега. Експертите от Special Vehicle Operations (SVO) са осигурили на ХE SV Project 8 мощност от 600 к.с. и максимална скорост от 322 км/ч.

    От модела ще се произведат не повече от 300 броя. Project 8 е ексклузивно оборудван с най-тунингованата версия на 5-литровия бензинов двигател V8 с компресор и суперчарджър. Изпускателна система е титаниева, а задвижване е на всички колела.

    Автомобилът се ускорява от място до 100 км/ч за 3,3 секунди. Промените по седана XE вклъчват още по-здрави пружини и ръчно регулируеми амортисьори с променлива твърдост, нова карбоно-керамична спирачна система и заден електронен активен диференциал.

    При пускането му в продажба Project 8 ще бъде наличен в две спецификации. Стандартният четириместен модел включва най-новите предни седалки с магнезиеви рамки и облегалки на задните седалки с подчертан контур за максимална опора.

    Опционалният двуместен пакет "Track" предлага олекотени предни състезателни седалки от карбонови влакна с четириточкови колани. Купувачите могат да избират между осем външни цвята.

    Project 8 е и първият "Ягуар" оборудван със специален режим Track (писта), който настройва системите за задвижване и контрол на стабилността за употреба на писти и ускорява реакциите на горивния дросел и волана за максимална прецизност и обратна връзка с водача.

    Източник: http://www.dnevnik.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини