Прокуратурата в Асеновград привлече като обвиняеми и задържа още двама за побоя роми - гребци

Районна прокуратура-Асеновград привлече като обвиняеми Асен А., на 40 г., и Джавет Ю., на 32 г., за хулиганство с особена дързост и цинизъм - чл. 325 ал. 2 във връзка с ал. 1 във връзка с чл.20 ал. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че на 26 юни 2017 г. в гр. Асеновград, обвиняемият Асен А. и обвиняемият Джавет Ю. извършили хулигански действия в района но болницата в града, след възникнал конфликт между две групи. Двамата обвиняеми се държали агресивно, хвърляли камъни, обиждали, отправяли заплахи и носели дървени тояги.

По същото досъдебно производство за хулигански действия с особена дързост и цинизъм, както и за причинени средни телесни повреди, са били задържани още девет лица, на които Районен съд-Асеновград определи мярка за неотклонение "задържане под стража" на 30 юни 2017 г.

Двамата обвиняеми имат съпричастност към възникналия конфликт, което е установено след непрекъснати оперативно-издирвателни мероприятия. Те за задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Обвиняемият Асен А. е осъждан, а обвиняемият Джавет Ю. не е осъждан.

Под ръководството на Районна прокуратура-Асеновград продължават активните процесуално-следствени действия, като се издирват и други лица, извършили хулигански действия на 26 юни 2017 г.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Същите тормозят лекари и социални работници. Нахлуват в училището, където учат децата им и обиждат и заплашват учители, и не само ги заплашват, ако са спрени детски надбавки за допуснати отсъствия. Позволяват си да влизат в часове и да се саморазправят при възникнали ситуации. Крайно време е да разберат, че живеят в правова държава и законите на гетото са в сила само в гетото.
Последни новини