Анкетната комисия за изтребителите – атака срещу Радев

Създаването на анкетна комисия за изтребителите, които трябва да закупи държавата, е форма на политическа атака срещу президента Румен Радев. Това заяви пред Bulgaria ON AIR бившият председател на БСП Михаил Миков.

"Какво носи това политическо противопоставяне на България? Големият въпрос за превъоръжаването на армията остава на заден план. Битката за политически рейтинг много често наврежда на институциите", обясни Миков и добави, че се заделят изключително големи средства за превъоръжаване, когато има недостиг на такива в образованието и здравеопазването.

Михаил Миков посочи, че ще има опит за сближаване на позициите по темата между премиер и президент.

Скандалът с директора на НДК

"Става въпрос за домашен скандал. Напрежението е продиктувано от предстоящото европредседателство на България. Връщането на Боршош е сензитивност към обществените нагласи", коментира Михаил Миков и подчерта, че преназначаването на директора на НДК е отношение към министър Лиляна Павлова.

"Очевидно за пореден път се демонстрира, че последната дума има министър-председателят", отбеляза гостът.

Напрежението в МВР и предстоящите протести

"Отговорностите са на изпълнителната власт. Протестите несъмнено ще влияят на авторитета на правителството и на личния авторитет на министър-председателя", посочи бившият вътрешен министър Михаил Миков.

Той е на мнение, че трябва да има надграждане и продължаване на политиката в сектора. По думите му течовете в МВР са много, но най-вече има усещане за несправедливост при заплащането между служителите на улицата и тези в кабинетите.

"Вторият голям проблем в МВР е по отношение качеството на кадрите. Един полицай не може да се изгради за 1-2 години. Трябва да сме изключително внимателни в секторите "Отбрана и "Сигурност", каза още Миков. 

БСП и паметникът на Бузлуджа

"БСП поема ангажимент да влага средства за 10 години и да ползва този паметник. Това е популистки ход, който не държи сметка, че държавата отне, съсипа паметника и в момента премиерът сваля отговорността от себе си от паметник, който можеше да бъде национален", коментира Михаил Миков по темата.

Той добави, че паметникът е на партията, но и на социалните борби на българския народ. Миков е на мнение, че хората, които ще отидат до този паментник, трябва да го възприемат като национален, а не като партиен.

 

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини