Член на СЕМ и журналист с взаимни обвинения

Журналист се оплака, че е заплашван от член на Съвета за електронни медии след зададен въпрос по време на заседание на парламентарната комисия по културата. 
Случката се разиграва миналата седмица, но за нея се разбра едва тази седмица, след като беше разпространен аудиозапис от разговора, съобщи Нова телевизия.

Повод за думите на члена на СЕМ Бетина Жотева е въпрос, зададен от журналиста Къдринка Къдринова по време на обсъждане на закриването на радио "България".

На записа се чува как Бетина Жотева, която е член на СЕМ, казва на журналиста Къдринка Къдринова: "Много внимателно, който се е опитал да ме вкара в интрига, не е прокопсал".

След случилото се Къдринка Къдринова сезира Етичната комисия на Съюза на българските журналисти, а Бетина Жотева подаде жалба в прокуратурата.

От Съюза на европейските журналисти в България поискаха оставката на Бетина Жотева от Съвета за електронни медии.

Пред телевизията тази сутрин Жотева заяви: "Когато човек си защитава честа и името, може да направи всичко. Аз не виждам каква заплаха съм казала". При повторен разказ на случая Жотева отново не видя проблем в думите си.

"Признавам, че съм казала: "Ще видиш какво ще се случи". Сега тя ще види какво ще се случи. Отивам в съда и прокуратурата - за набеждаване и клевета", каза още Жотева.

Според Жотева, Къдринова е успяла: "да направи интрига с държавна институция, с член на СЕМ и с посланици на чужди държави".

"Всеки трябва да носи отговорност за това, което говори. Напоследък чувството за отговорност у много политици и журналисти се е изпарило заради чувство за безнаказаност и това рано или късно трябва да спре", допълни Жотева.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини