Руските хакери атакували изборни комисии в 21 щата

Избирателните комисии на 21 американски щата са били цели на руските хакери за кибератаки по време на изботите през 2016 год. заяви представител на вътрешното министерство на САЩ..

Има доказателства, че свързаните с изборите системи в 21 щата са били атакувани, цитират медии представителя на службите по киберсигърниост и комуникации  Жанет Манфра.

Манфра е участвала в изслушването в специалната комисия на Сената по разузнаването.  Не се съобщава в коит щата избирателните комисии за били атакувани, но се казва, че те са били предупредени за вероятността да има кибератаки.

Зам. директорът на контраразузнаването на ФБР Бил Пристъп заяви, че "не е имало съмнение, че Русия стои зад атаките".

Миналата седмица Bloomberg съобщи, позовавайки се на запознати с разследването на "руското дело", че руските хакери да успели да получат достъп до компютрите в 39 щата през лятото и есента миналата година, но те не са пробвали да фалшифицират резултатите от изборите. 

В САЩ върви разследване на възможна намеса на Русия в хода на изборите през 2016 год.. То е под ръководството на бившия директор на ФБР Робърт Мюлер, назначен за специален прокурор.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини