Агент призна за убийството на Даяна

Пенсиониран агент на британската разузнавателна служба Ми5 призна на смъртния си одър, че е бил принуден да убие принцеса Даяна, съобщават издания на Острова. „Тя беше единствената поръчка, дошла директно от кралското семейство", пояснява той, цитиран от „Дейли стар“.

80-годишният Джон Хопкинс твърди, че като част от работата си в Ми5 е извършил 23 убийства между 1973 и 1999 г. Това били все лица, заплашващи националната сигурност. Хопкинс имал и богат опит при дискретните убийства с отрова или друг вид химикали. Умиращият бивш агент призна още, че е работил като част от клетка, състояща се от 7 лица, на които им са поверени политически убийства. Жертвите на Хопкинс са предимно журналисти, активисти и синдикални лидери.

Бившият агент признава, че изпитва противоречиви чувства заради това убийство. Описва принцеса Даяна като красива и сърдечна жена, която същевременно е поставила британската корона в риск. Кралското семейство имало доказателство, че планира да се разведе с принц Чарлз, но е и знаела твърде много тайни за Бъкингам. Самата Даяна пък била пълна с омраза към кралското семейство и щяла да издаде всякакви тайни.

"Шефът ми каза, че тя трябва да умре. Той получил заповедта директно от принц Филип, поръчал да изглежда като инцидент", разказва Хопкинс. Дотогава не бил убивал жена, още по-малко принцеса, но се подчинил на заповедта. "Направих го за кралицата и страната", подчертава бившият агент. Въпреки признанията Хопкинс обяснява, че е нямало как да ги направи по-рано, тъй като агентите се кълнят във вярност към Короната.

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини