Ментета на маркови стоки спрени на границата в полски камион

    Близо 43 000 текстилни изделия и 144 чанти, портмонета, колани, със съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост, задържаха митничарите на ГКПП Капитан Андреево.

    Стоката е превозвана с камион с полска регистрация, който пътувал от Турция за Полша. Съмнителният товар е открит след селекция на возилото за щателна проверка по метода „анализ на риска".

    При огледа инспекторите засекли, че количеството на групажната стока от 672 колета съвпада с обявеното, но част от нея носи емблеми на световни марки.

    В изпълнение на Европейския Регламент, който защитва правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения имитациите са задържани и за случая ще бъдат информирани притежателите на правата на търговските марки. 

    Според практиката, след проверка от страна на фирмите на задържените стоки, при слечай, че те се окажат, както е съмнението, че са фалшиви, правопритежателят има право да поиска унищожението им, като заплаща разходите за това.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ан
      Антон
      1 0
      16:42, 21 юни 2017
      Така де, полски камион само дето незаконна стока е турска. Защо ли никой не учудва това?

    Още новини

    Последни новини