Симеонов обяви война на алкохолния туризъм в Слънчев бряг

Изображение 1 от 2

    Летуващите в Слънчев бряг през последните 12 г. са нараснали като бройка с 80%, а приходите остават същите, което ясно показва, че опошляването на курорта влияе върху постъпленията. Това коментира в студиото на „Тази сутрин” вицепремиерът Валери Симеонов.

    В „Туитър” той заплаши дискотеките по морето с култовата реплика от филма „Вчера”: „Ще видите кон боб яде ли” заради нарушаването на нощната тишина. „Слънчев бряг е национален курорт и в този национален курорт трябва да има възможност след 24:00 ч. човек да се възстанови”, подчерта днес съпредседателят на „Обединени патриоти”.

    По думите му много от хората, живеещи близо до популярния с алкохолните си турове курорт, не стъпват в него, защото „той е нещо отвратително за един умерен, улегнал човек”.

    Симеонов описа и т.нар „бар кроул”, практикуван масово от чужденци: „Силно опиянени младежи, които се движат на тумби от по 100-200 човека със съдействието на „Слънчев бряг” АД, които за сто човека вземат 50 лв., за 200 – 75. Това е съсипване на реда в курорта за без пари, коленичене пред всички желания. Може скоро да се открият будоари по улиците за сексуални услуги”.

    Според вицепремиера от този тип туризъм страдат както туроператорите, които искат да предложат нормална почивка на летуващите, така и заведенията, които са инвестирали в обслужване, интериор и асортимент, който не се изчерпва с „чист спирт от близките карнобатски и пещерски фабрики и някакви есенции”.

    Валери Симеонов призна, че за един сезон няма как Слънчев бряг да се превърне в тризвезден курорт, но подчерта, че вече се вземат конкретни мерки за нормализиране на ситуацията. С помощта на държавното акционерно дружество и местната дирекция на полицията, договорите за алкохолни турове ще бъдат прекратени заради наличието на нарушения на обществения ред.

    Същевременно, в заведенията ще влизат комплексни групи за проверка, като няма да се мерят само нивата на шум: „Пожарникарите ще проверяват схемите за евакуация, пожарогасителите, температурите в хладилниците ще мерят от Агенцията по храните, ще се проверяват договорите на работниците. Има 1000 начина да затвориш едно заведение… целта е да се осигури нормална почивка на хората”.

    Вече е започнал демонтажът на опасен атракцион, който изстрелва с ластици хора на десетки метри над земята, а не е сертифициран по никакъв начин. Съоръжението се оказало собственост на концесионера на северния плаж.

    Оградата и международните отношения

    Организирана кампания за злонамерено клеветене на нещо, с което България трябва да се гордее” – така Валери Симеонов определи сигналите на Елена Йончева и Румен Петков за това, че оградата по границата е прекъсната на места и не е в състояние да спира нелегалните имигранти.

    „България е на първо място по защита от мигранти”, подчерта националистът.

    Той обяви, че е дарил от джоба си на Министерството на отбраната (ръководено от неговия партньор в „Обединени патриоти” Красимир Каракачанов-б.р.) 14-те хиляди лева, които е струвало последното облитане на съоръжението с вертолет. То се наложило, след като областният управител на Бургас съобщил, че оградата в неговата част е готова.

    Според Симеонов срещата на Бойко Борисов с Реджеп Ердоган е с позитивен знак, защото е по-добре да има диалог, а не изостряне на отношенията. „Нас не трябва да ни интересуват глобалните отношения между Европа и Турция, трябва да си осигурим споразумение за реадмисия”, подчерта вицепремиерът.

    Той отбеляза, че всяка държава има правото да защитава територията си и „по границата могат да се разположат и други оръжия. Има оръжия, които могат да върнат тълпа от 200 000 човека – само два джипа с определени насочени антени”.

    Валери Симеонов наглижира изказването на руския депутат Анатолий Карпов, че кирилицата е дошла от Византия, като посочи, че гостуващият у нас по покана на Волен Сидеров гросмайстор говори това, което му е втълпила образователната система на Съветския съюз.

    Вицепремиерът пожела на Бойко Борисов да не говори с македонския си колега Зоран Заев за история, като отбеляза, че двамата ще говорят на „завален български”.

    Източник: http://btvnovinite.bg

    Коментари в сайта

    Последни новини